2024-07-10 1299 瀏覽
#60 Bingle Bingle 空中列車烤肉 (太和廣場)終於出到第60個post了,小編係冇Give away 的(因為冇人搵小編和合作,同埋冇人搵我寫鱔稿哈哈哈哈)。小編好少喺太和嗰頭出沒,見到商場有燒肉就去試下啦!🥩和牛漢堡扒(200g)$98 平時行Aeon 見到和牛漢堡扒價錢大約$30 塊,$98 有兩塊就少少貴,但係呢個set 有夢王蛋同邪惡水牛芝士加持,仲有飯、泡菜同麵豉湯,加加埋埋都ok嘅。但燒和牛漢堡扒嘅難度對小編嚟講有啲難,因為塊扒會好易散(好似時下年輕人嘅愛情咁),而且比起燒牛、豬,雞仲要耐,就算佢有個沙漏比你計時都真係for your reference only🙏🏼。火喉太大又好易痴底😞。和牛扒嘅味道一般,牛味比黑胡椒味覆蓋哂,同埋點埋醬汁食都無乜味。加夢王蛋之後個飯係好食左,但加埋芝士就好腬(讀漏),所以結論係不推薦個和牛扒,反而食牛、豬、雞仲好,質素都ok的。賣相:⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐CP值:⭐⭐⭐好彩呢間野唔收加一服務費,因為落單、斟水都係自己做的,not to mention 有輸送帶上菜&自己燒野食🙏🏼。#Foodporn #Foodie #平民

小編好少喺太和嗰頭出沒,見到商場有燒肉就去試下啦!

🥩和牛漢堡扒(200g)$98

賣相:⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐
CP值:⭐⭐⭐

#Foodporn #Foodie #平民 #小資 #太和美食 #大埔 #燒肉 #香港