2016-04-16 823 瀏覽
充滿住期望咁黎試下,因為之前太多文章報導呢間由巴黎黎嘅漢堡包店,想試下法國嘅味道。餐廳雖然係IFC,但店面比較細,不過去到嘅時候人唔多。counter係門口嘅右邊,排隊order完可以搵位,唔同一般快餐,呢度會有人將你嘅order送去你張檯。英文menu,除左指定嘅漢堡(餐),仲可以自己選配料自由配搭,不過去之前可能要睇定個menu,唔係真係企係度。我地order左兩個漢堡,一個加錢變combo。signature嘅Le Big Fernand同 Le Victor,專登叫一個牛同一個小牛肉試下有咩分別。Le Big Fernand~HK$95牛肉味重,但因為用cocktail sauce,食到咁上下覺得有d酸,整體黎講ok,無咩特別。Le Victor~HK$110小牛肉感覺好fresh,雖然牛肉味無Big Fernand咁濃,不過配上Mayonnaise感覺好新鮮,值得一試。不過薯條一般,好似翻炸左好多次咁,同埋好碎。。。

Le Big Fernand~HK$95

Le Victor~HK$110