2019-08-09 968 瀏覽
一直唔中意幫襯浙江街七喜, 服務勁差冷氣唔夠, 但就成日忽略咗江蘇街重有另一間七喜, 結果今次偷懶一日唔煮飯走去幫襯.一入餐廳, 雖然冷氣唔多夠, 但都好過浙江街果間, 叫D伙記開埋頭頂部冷氣, 佢話關冷氣原因係有食客居然嗌凍.... (O_O)O.... No....點咗酥炸豬大腸, 粉絲蒸聖子, 干炒排骨河.酥炸豬大腸 : 首先份量比街尾間楚撚記多, 但味道無楚撚記炸得咁香口, 而且凍咗D,但都總數皮脆內軟.粉絲蒸聖子 : 一上枱就聞到強烈芫茜味, 食慾大增! 今次粉絲墊底處理手法欣賞, 可以盡吸精華, 而聖子蒸得過咗火少少, 結果聖子蒸到熟哂, 但口感唔多夠嫩.干炒排骨河 : 首先用上我中意嘅幼身河粉, 大喜! 再少上炒得夠鑊氣, 味道適中唔會太咸或太淡, 只可惜排骨份量過少, 而且落油份量多到嚇一跳! 有相有真相!咁..... 俾一個唔係平嘅價錢,有咁嘅質素..... 其實表演只係中規中矩,差絕對未至於,但好咩,又講唔上.見隔離台食客埋單閃, 即刻叫伙記開翻部冷氣, 快快快!想熱死我阿媽個仔咩!

O.... No....

點咗酥炸豬大腸, 粉絲蒸聖子, 干炒排骨河.

見隔離台食客埋單閃, 即刻叫伙記開翻部冷氣, 快快快!

想熱死我阿媽個仔咩!