2022-08-28 497 瀏覽
好食的野唔一定貴, 但貴野又唔一定好食😆 簡簡單單的一碗車仔麵其實已經可以好滿足 !這間車仔麵位於元朗其總店是在大埔, 食店的車仔食材都幾新鮮又多配料選擇, 最緊要係價錢平民化。 中學生仲享有九折優惠真心抵👍🏻 今次選了湯底是飽汁配料是:(🐷豬紅、🐔 瑞士雞翼、 🐟咖喱魚蛋、 🧀芝心丸, 🍜幼麵。) 先呷一啖湯味道都偏濃郁, 可能因為咖哩魚蛋醬汁偏辣所以令到整到湯底都偏咸同偏辣😅( 建議食開清淡的朋友可以選清湯, 因為餐廳部分食材都會連醬料伴隨再放入湯內例如咖喱魚蛋的咖哩汁。)不過好彩唔影響主要食材味道, 尤其餐廳的瑞士雞翼我覺得醃得好入味, 豬紅都好新鮮食落唔覺有腥味值得一試 。 下次會再去時會試下其他配料。😋