2021-05-05
今晚契媽發板黎左呢間尖沙咀THE ONE既鮨千壽食日本野我地一行三人下午五點幾黎到,我地係第一枱晚市,近窗既卡位都仲圍封緊俾店員訓覺,如果好似我咁鍾意坐卡位既朋友,建議可以六點後先好黎我地分別叫左章紅魚薄切黑松露帶子$128好香黑松露味既,同埋有啲酸酸甜甜既柚子汁味,都幾開胃既,但帶子就相當細粒什錦魚生沙律$98份量相當少,同埋本人唔食三文魚既,感覺好似得幾片生菜同幾舊仔不知名既魚生,個人覺得認真麻麻特選刺身盛合二人前$428呢個係二人份量,都足既,最正既係嗰兩舊大拖羅,即刻已經覺得抵左,但喺當時鋪頭得兩枱客既情況,店員都將個刺身落錯左人地張枱真係唔知想點,何況依家疫情,嗰張枱既食客當然無戴口罩啦,你都唔好話唔驚薯絲蝦佐蛋黃他他醬$58/4件好食既,薯絲炸得夠脆口又唔會油立立日本黑毛和牛鐵板燒$348呢碟超正,和牛肉質彈牙,有油香,另外碟邊有黑胡椒同鹽俾你點,再加埋個炸蒜片一齊食真係好正,不過份量都係超少海膽炒飯$158飯係珍珠米黎既,一粒粒好分明,亦唔會好油,炒得唔錯既
我地分別叫左
章紅魚薄切黑松露帶子$128
什錦魚生沙律$98
特選刺身盛合二人前$428
薯絲蝦佐蛋黃他他醬$58/4件
好食既,薯絲炸得夠脆口又唔會油立立
日本黑毛和牛鐵板燒$348
海膽炒飯$158
飯係珍珠米黎既,一粒粒好分明,亦唔會好油,炒得唔錯既