2024-10-02 641 瀏覽
今日嚟到尖沙咀發現呢間過江龍烤肉店😋即刻入去試下!一入餐廳好快決定叫個極上牛肉二人份,試哂幾款肉。尖東地段食燒肉398 兩個人好抵食!😁未開始燒肉 先有幾款前菜👍🏻有沙律菜、生菜(可以留返包住燒肉食😛)、泡菜、韓式醃芽菜…醬料都有特別嘅組合:花生醬+醬油+蔥😂食落幾香 似麻醬味老太太特色瘦牛唔鐘意太油膩嘅就岩哂,燒出嚟都唔會太靭老太太特色肥牛食完瘦肉 試下肥牛 同樣出色👍🏻肥肉比例6:4 ,肥瘦均勻。燒到有啲焦最正,成塊食都唔膩。雪花肋條成晚最愛😍,肥瘦比例適中,烤肉味道都夠濃香翁鳳梨牛排牛排厚身,肉味較濃,口感似橫膈膜。再配埋菠蘿夠哂fresh 平衝返燒肉嘅味道澆汁橫隔膜最有肉味。醃料同上面啲肉一樣都入味👍🏻牛肉海帶湯足料 有好多牛肉絲海帶,上枱時出曬煙,一上枱儘快飲碗熱湯☺️冷麵酸酸地,幾開胃。入餐廳前仲流緊汗,即刻食兩啖降降溫。好岩配燒肉。店員好好,見我地兩個人,上湯同冷麵果陣就幫手分兩碗裝,唔使自己分👍另外我哋燒咗一個鐘頭多啲,都換咗三次網,服務周到。可以encore 👏🏻
今日嚟到尖沙咀發現呢間過江龍烤肉店😋即刻入去試下!

未開始燒肉 先有幾款前菜👍🏻
有沙律菜、生菜(可以留返包住燒肉食😛)、泡菜、韓式醃芽菜…
醬料都有特別嘅組合:花生醬+醬油+蔥😂食落幾香 似麻醬味
老太太特色瘦牛
唔鐘意太油膩嘅就岩哂,燒出嚟都唔會太靭

老太太特色肥牛

雪花肋條
成晚最愛😍,肥瘦比例適中,烤肉味道都夠濃
香翁鳳梨牛排
澆汁橫隔膜
最有肉味。醃料同上面啲肉一樣都入味👍🏻

牛肉海帶湯

冷麵