2021-03-02 400 瀏覽
一路有食開鍋心粥底火鍋,因為有我最鍾意食嘅海鮮🦞,仲可以打邊爐烚吓烚吓咁好開心!最近仲嚟個鍋心粥底火鍋 x 鉄火堂 crossover,暫時只喺鍋心粥底火鍋佐敦店有刺身櫃☺️,佐敦鍋心粥底火鍋,除左有海鮮粥底火鍋之外,仲有吞拿魚剌身食! 一次過滿足晒我嘅願望!一於去試一試😋!一入去就見到有個刺身櫃放滿咗好多唔同款式嘅刺身!我試咗吞拿魚、三文魚、赤貝同甜蝦刺身!最鐘意吞拿魚刺身、非常新鮮無腥味,即劏原條藍旗吞拿魚果然唔同啲!粥底套餐非常豐富包括7款海鮮、8款邊爐配料、3款時蔬!海鮮:蟹、龍蝦🦞、沙白、蟶子、帶子、蝦🦐、花甲、多寶魚...✨海鮮全部啖啖肉,好鮮甜!原來佢哋號海鮮係每日由流浮山新鮮運到嫁!上臺嘅時候啲蝦仲係咁跳😂邊爐配料:雞丸、雞滑、響鈴、肥牛、花膠仔、金菇、蘿蔔片、蟹柳....✨配料選擇多,我鐘意食嘅配料都有齊,而且份量又多又新鮮,食到好飽好滿足🥰時蔬:粟米🌽、芋頭粒、南瓜粒食完所有配料,服務員會幫忙煮粥,兩三下手勢就攪掂啦!時蔬撈埋落粥底度煲,加埋之前嘅海鮮同火鍋配料精華,粥底變得非常鮮甜,無落味精都非常美味!食完一碗又一碗!😋😋值得一讚嘅係店內環境非常之乾淨,佢哋使用日本

粥底套餐非常豐富包括7款海鮮、8款邊爐配料、3款時蔬!
海鮮:
蟹、龍蝦🦞、沙白、蟶子、帶子、蝦🦐、花甲、多寶魚...

邊爐配料:
雞丸、雞滑、響鈴、肥牛、花膠仔、金菇、蘿蔔片、蟹柳....

時蔬:
粟米🌽、芋頭粒、南瓜粒

,無落味精都非常美味!食完一碗又一碗!😋😋

值得一讚嘅係店內環境非常之乾淨,佢哋使用日本食用級消毒噴霧消毒飲食用具!大家可以安心光顧!

價格:鍋心粥底火鍋$200/位 免加一,加$20仲可以轉龍蝦。「刺身價錢按照gram計算,每盒約$38-$88左右~」