餐廳: 陶源中菜
資訊:

2022-12-14 816 瀏覽
🉐期間限定套餐🉐豐富九道菜式🉐服務態度一流〈堂煎和牛〉🐮🥩店員會即場喺旁邊煎塊四安士嘅和牛,超有儀式感之餘,仲一路聞到和牛嘅香味。煎完出嚟,就好似成塊牛扒咁,啖啖肉,質素都幾唔錯。〈六頭鮑魚伴百靈菇〉🪹🍄百靈菇口感就好似雞髀菇咁,切得好厚身,口感不錯。而鮑魚好大隻,醬汁燴得好入味,甜甜地,整得非常出色。〈上湯大虎蝦配天使麵〉🦐🍜大虎蝦煎得好香口又啖啖肉,就算食到蝦殼都唔怕,非常脆口。而成份天使麵都新鮮炸起,配以蒜香濃汁,脆卜卜,口感特別。〈玉乳杉斑球〉🍳🐟呢道係以蒸蛋白做鋪墊,蛋白又滑又香,而上面就係新鮮細滑嘅斑腩,暖暖地,食得好滋味。〈濃湯遼參翅〉🫕呢道係我最鍾意嘅菜式,原因係個湯真係好濃郁,材料有花膠、瘦肉、雞肉、雞腳、遼參,同埋魚翅熬成,膠質好濃郁,飲完都覺得成個人暖笠笠,夠晒滋補!〈鮮拆蟹粉豆苗 〉🦀☘️豆苗嘅份量好多,喺食到尾聲嘅時候用嚟解膩就啱啱好😁而佢個蟹粉份量亦都同豆苗一樣咁多,蟹粉入面仲有蟹膏添嫁😍〈可可鴛鴦包 〉🍫🥯包皮做得好軟熟,入邊嘅奶黃亦都好流心🤤但流心唔代表係稀呀😌佢嘅奶黃流心得黎質地係偏杰身,仲要好香蛋味😎〈養顏棗皇糕 〉🫘〈蛋白杏仁茶 〉🥛最尾仲有棗皇糕同
🉐期間限定套餐

〈濃湯遼參翅〉🫕

〈鮮拆蟹粉豆苗 〉🦀☘️

〈可可鴛鴦包 〉🍫🥯

〈養顏棗皇糕 〉🫘〈蛋白杏仁茶 〉🥛
最尾仲有棗皇糕同蛋白杏仁茶做甜品🤩棗皇糕好香紅棗味,而且好軟糯😙蛋白杏仁茶就又甜又滑,最緊要係兩樣甜品味道好之餘養顏又養生🥰