鮮港式串燒吧位於觀塘工業中心,位置其實非常便利,地鐵站路程大約10分鐘就到!門口放置啲餐牌,所以好容易就見到。餐廳空間唔算好大,但係俾人感覺乾淨企理,同一般串燒店比,佢嘅抽風系統做得相當好。一般串燒嘅價格都相當親民,一般蔬菜串燒由$15起,再而肉類就大約$20-$30,豪氣啲食海鮮就貴少少,$50-$100都有。作為食肉獸,我哋所選擇嘅類別都偏向肉食同海鮮.雞泡魚乾 $48燒到好乾身,但唔會好難咬,鮮味鎖晒喺魚乾裏面;面層塗上左適量嘅醬油,唔會過鹹,但係好惹味!.燒羊架 $48個人覺得出色嘅燒物係唔需要任何嘅調味醬汁點綴襯托,呢個羊架就係最佳證明!醃得入味,燒得恰當;唔會過鹹,都唔會乾晒,大塊嘅羊架絕對夠2-3個人share!燒活魚-黃立倉 $88呢個價錢有咁大條魚食,感覺相當豪氣!最怕啲魚乾巴巴,但係呢條魚塊皮燒到好香脆,裏面啲肉又唔會變魚乾,睇得出有肉汁。唔腥之餘仲有陣焦香;碎骨唔多,唔會食得好困難。雙層芝士薄餅 $48呢樣算係唯一一樣有澱粉質嘅食物。薄餅好有層次好鬆脆,而且中間夾左濃香嘅芝士,上枱熱辣辣,激邪惡但香口惹味!略嫌係如果食咗佢先,佢嘅濃郁味道就會蓋過咗海鮮嘅鮮味。如果
門口放置啲餐牌,所以好容易就見到。

作為食肉獸,我哋所選擇嘅類別都偏向肉食同海鮮

雞泡魚乾

燒羊架 $48
羊架

燒活魚-黃立倉 $88

雙層芝士薄餅 $48
雙層芝士薄餅
呢樣算係唯一一樣有澱粉質嘅食物。薄餅好有層次好鬆脆,而且中間夾左濃香嘅芝士,上枱熱辣辣,激邪惡但香口惹味!略嫌係如果食咗佢先,佢嘅濃郁味道就會蓋過咗海鮮嘅鮮味。如果最尾先食佢,又會飽得滯

燒白鱔 $58
白鱔
好少食白鱔嘅我,今次可能係第一次嘗試!佢同普通魚類最大嘅分別係佢嘅口感比較厚實,魚味更濃。燒過嘅白鱔串外皮好脆好香口!一串三件,食完感覺好實在,有飽肚嘅感覺。

牛仔骨(1份)$38
牛仔骨 1份
分量有啲意想唔到,一份有成5-6件,足夠兩個人share。不過味道稍為遜色,冇乜驚喜,不過不失,都唔會燒到過左龍。

燒象拔蚌仔 $98/3隻
燒象拔蚌仔
價錢稍貴嘅象拔蚌仔,絕對物有所值!鮮味鎖晒係象拔蚌仔裏面,咬開象拔蚌,汁爆晒出黎,喺口腔裏面遊走。都有半隻手掌咁大!加埋啲蔥花同魚子,增加色彩同埋味道層次。
食咁多熱氣野,當然要飲番杯潤喉飲品。
檸檬話梅特飲 $38
原來得熱飲,咁就將錯就錯!
2粒大話梅同檸檬片浸埋一齊,一鹹一酸,味道似鹹柑桔但係又比較酸,除咗開胃,仲好潤喉。估唔到食串燒飲熱飲都可以咁夾!

曾經以為食串燒一定要去旺角佐敦嘅地方,滿佈油煙,又會燒過龍。鮮.港式串燒吧令我從此對串燒餐廳改觀。串一串,從此愛上不一樣!
雞泡魚乾
羊架