2012-05-14 40 瀏覽
近來轉了返夜更之後, 就多了食宵夜的機會, 今次又再去新的地方, 轉了去<申申地>食BBQ,搭車時都經過此店, 而且裡面裝修都好企理, 門口更是貼上價錢及食物的項目, 看來價錢都不是好貴, 所以我和嘉豪來到入去坐下歇腳, 食下燒烤座上的客人都已經有幾枱, 客人都不少, 難道真是好食嗎?坐下來之後,枱上都有個彩色的menu , 而且有盡相片參考, 更是一目了然, 店員會給我們一張order紙去點自己心儀的食物燒煙肉廣島蠔卷$23--廣島蠔都算肥美, 卷上煙肉更是帶點鹹香的味道上隻是特大花竹蝦$29, 下隻是花竹蝦$16,隻蝦夠大夠爽口, 蝦肉彈牙都算鮮甜燒泡菜釀雞翼(2隻)$19---雞翼燒到皮薄脆肉嫩,釀了泡菜在雞翼裡, 真是好特別的食法, 泡菜不是太辣, 又不會好酸,而且散發著泡菜的辣味 汁燒帆立貝$23---燒帆立貝以日本燒汁調味,故帶有甜甜地味道, 帶子都好大粒蒜香牛油焗雜菇$26---可是沒有金菇,但份量十足, 菇味香濃, 蒜香味濃, 有雞脾菇, 冬菇,磨菇.....可是沒有金菇因為是我最愛燒雞腎串$12--烤得好惹味, 味道鹹鹹地, 都爽口而且脆口又夠味燒龍蝦
座上的客人都已經有幾枱, 客人都不少, 難道真是好食嗎?

更是彩色的圖片讓食客更了解食物的款式
坐下來之後, 店員會給我們一張order紙去點自己心儀的食物
燒泡菜釀雞翼(2隻)$19---而且散發著泡菜的香辣味

燒龍蝦丸$12-- 一共五粒真是好抵食, 燒得好夠燶又香口彈牙

燒芝士丸$16----要好像小籠包般開小小窿, 否則會燙口, 芝士更是流心漿爆, 充滿啖啖芝士香, 爽口彈牙
燒龍蝦丸$12$及燒芝士丸$16---抵食之選, 爽口彈牙
更是啖啖芝士香, 不過小心燙口
燒餃子釀雞翼(2隻)$19--釀了餃子的饀料有豬肉在內, 燒得保持肉汁鎖緊在內, 更是juicy
燒餃子釀雞翼(2隻)$19--燒得保持肉汁
燒多春魚(6條)$23份---多春魚的魚籽咬落"拍拍"聲, 好香口又脆, 好夠份量一共六條, 而且魚春又多
燒多春魚(6條)$23份---入口的多春魚更是"拍拍"聱, 爽口又脆, 魚籽又多
整體上食物都燒得唔錯, 而且不會燒得好燶,食材方面都好新鮮又多元化, 可是沒有清水供應, 可以order 磺泉水, 汽水或者樽裝飲品,價錢方面價廉物美,平均消費可以由幾十元至百元, 放工之後來食下宵夜更是吹水聚腳好地方,地方好舒適更是燈火光猛, 更有高木枱橩及矮身的木枱櫈, 而且又有電視看, last order 是一時, 大約兩時就打烊, 服務都可以接受, 效率都好迅速, 又會巡視枱面的情況收下碟, 不錯的宵夜地方,每條串燒味道都真是不錯, 值得一試, 難怪每晚不少捧場客
地方好舒適更是燈火光猛, 更有高木枱橩及矮身的木枱櫈
2012-04-18
$150 (宵夜)
燒泡菜釀雞翼(2隻)$19---而且散發著泡菜的香辣味
更是彩色的圖片讓食客更了解食物的款式