2018-05-30 808 瀏覽
晚上開源道一帶嘅工廠大廈,真係越夜越精彩,釣蝦🦐場、室內賽車🏎️場、band🎸房⋯等等,數之不盡,當然樓上食肆🍽就更加多,因為樓上舖租金比較平,相對控制成本比較容易,加上網絡世界發達,好嘢自然會有人傳開去,今晚就去左朋友推薦嘅呢間串燒吧來到都差不多九點鐘,客人都唔少,環境氣氛唔錯,大部分似熟客多,我地坐左一個靠牆卡位先點幾款串燒,菠蘿🍍、墨魚🦑香腸和店員推介的白鱔,大概落單5分鐘左右已經燒好,舒舒服服嘆住冷氣,有人燒好比你,確係幾爽串燒之中,菠蘿係我至愛,燒完嘅菠蘿,特別甜,又多汁,兼佢呢度嘅菠蘿切得特別厚,咬落去,啲汁流哂出來,自自然然就要昂高個頭,場面都幾搞笑墨汁墨魚腸⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️記得上次係一間台灣燒肉店食過,已經非常鍾意,估唔到呢間樓上舖都有得食,信我,絕對好味燒白鱔串⭐️⭐️⭐️⭐️大大塊白鱔肉,切開用竹子穿起,厚薄均勻,受火時更易掌握,入口香而嫰滑,沾上一點海鹽更能提升層次感厚切牛舌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️啖啖肉,食到啫啫聲,夠厚,食落好滿足燒大蜆⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️絶對新鮮,燒完仲有海水味,完全唔需要任何調味,我只需要做一樣野,就係同朋友鬥快搶食鹽燒雞中翼⭐️⭐️⭐️⭐️又係燒雞翼,我當然鍾意食,如果同我去埋骨就更好

燒菠蘿

墨汁墨魚腸

墨汁墨魚腸⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
燒白鱔串

燒白鱔串⭐️⭐️⭐️⭐️
厚切牛舌

厚切牛舌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
啖啖肉,食到啫啫聲,夠厚,食落好滿足
燒大蜆

燒大蜆⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
鹽燒雞中翼

鹽燒雞中翼⭐️⭐️⭐️⭐️
又係燒雞翼,我當然鍾意食,如果同我去埋骨就更好
茄子

可以加D檸檬汁,特別醒神,茄子🍆,又點可以錯過呢
煙肉芝士大蘑菇

煙肉芝士大蘑菇⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
咪睇小呢隻大蘑菇,非常Juice,配上芝士煙肉,燒完之後熱辣辣,要用刀叉切開,正,絕對估唔到好味得咁緊要
燒蒜蓉包
冷烏冬

最後梗係要食啲飽肚野,蒜蓉包加冷烏冬,我真係覺得自己order得好好,尤其是個冷麵,食落口涼浸浸,滑嘟嘟,加左啲淡淡地嘅醬油作調味,蔥花同Wasabi,就按個人喜好添加

埋單人均消費200元左右,環境舒適,氣氛好,果然好介紹
2018-05-29
$200 (宵夜)
燒菠蘿
墨汁墨魚腸