2015-11-19 407 瀏覽
泰式串燒,聽落都知係一個好邪惡但又好毒既食物,不過佢既魅力依然沒法擋,最後我都係受朋友誘惑,黎左蘭桂坊!?食串燒姐~~~XD(我係個好乖既女朋友喔~)黎到Grillขุนทอง,雖然冇任何座位,但周圍都有幾張企枱可以邊傾邊食,不過咁樣更加適合蘭桂坊既特色,不過愈夜就愈多人,企位一下子就爆晒,想搵個靚位都難了望下個餐牌,串燒款式都較大路,價錢亦算中等,既然已經受誘惑,就當然要食盡佢了XD 隔住個玻璃都聞到香味,其實如果行行下街經過依間野,嗅覺同視覺既享受會刺激到你會想買~雞肉,雖然普通但雞肉係必食之一!肉質咬開嫩身,每啖都食得滋味,唔錯唔錯豬肉,中規中矩,食落較堅實,豬肉燒後肉質會變硬,不過都幾多汁雞中翼,食得有啲辛苦,外脆內嫩,因為冇嗌辣所以就比較原汁風味豬頸肉,推介之選,配上泰式辣醬,食落酸酸辣辣,佢既肉質好juicy,食落好惹味泰式魚餅,好有泰式風味既魚餅,酸酸甜甜既醬汁令佢既味道更突出魷魚鬚,超推介之選,火喉燒得岩岩好,魷魚腳焦焦地好香脆,魷魚則煙韌幼滑,想再食多串~~
泰式串燒,聽落都知係一個好邪惡但又好毒既食物,
不過佢既魅力依然沒法擋,最後我都係受朋友誘惑,
黎左蘭桂坊!?食串燒姐~~~XD(我係個好乖既女朋友喔~)
望下個餐牌,串燒款式都較大路,價錢亦算中等,
既然已經受誘惑,就當然要食盡佢了XD
隔住個玻璃都聞到香味,其實如果行行下街經過依間野,
嗅覺同視覺既享受會刺激到你會想買~
雞肉
雞肉,雖然普通但雞肉係必食之一!
肉質咬開嫩身,每啖都食得滋味,唔錯唔錯
豬肉
雞中翼
雞中翼,食得有啲辛苦,外脆內嫩,
因為冇嗌辣所以就比較原汁風味
豬頸肉
豬頸肉,推介之選,配上泰式辣醬,食落酸酸辣辣,
佢既肉質好juicy,食落好惹味
泰式魚餅
魷魚鬚
魷魚鬚,超推介之選,火喉燒得岩岩好,
魷魚腳焦焦地好香脆,魷魚則煙韌幼滑,想再食多串~~
雞肉
雞中翼