2023-12-03
去到這家店,滿屋子飄散著靚靚嘅炭燒香味,已經好期待!手快搶咗啲一流嘅燒豬頸肉先落口,炭香味好足,豬頸肉外層脆口嘅熟程度正啱,入口即溶,簡直唔好得滯!😋轉個頭嚟到燒雞翼,肉質保持得唔錯,皮焦焦嘅,啖啖肉汁,微辣嘅調味料搞到我停唔到口,咁就係要嘅feel!順便提提大家,檸檬撈幾滴係雞翼上面,清新提味,一試愛不釋手!蔬菜方面,推薦嗮佢地嘅燒秋葵,鮮嫩爽口,點點鹽露出秋葵嘅自然甘甜,同肉類串燒做個平衡,仲可以減少啲肉食嘅油膩感。星期五夜晚嚟到,人流湧湧,侍應生招呼得勤快,廚師幫我哋操刀燒串,每樣食物都好見心機。噉搞吓,真係會成個晚上都食唔停,最後飽到行都行唔掂,但係滿足喎!🍢🍺嚟到呢度,感覺就係和朋友圍爐串串燒,飲啲啤酒,嘆個世界,一晚上過得又快又添!下次再嚟,我一定要再挑戰下其他新款串燒,試下佢地嘅新玩意兒!👍