2023-12-20 284 瀏覽
今日來到一間氣氛悠閒嘅日式串燒店體驗咗一頓好正嘅午餐,喂,真係頂級享受呀!首先,啲服務員熱情得滯,令人感覺好舒服。首打頭陣嘅蒜蓉粉絲大扇貝完全搶晒鏡,新鮮爽甜嘅扇貝,同埋香脆啲蒜蓉粉絲,嘩,簡直夾到不得了🤤!再來,原條燒茄子,攞上嚟一試,茄子嘅外皮燒得啱啱好,入口即溶,恰到好處嘅蒜香,呢個真係唔試唔得!至於串燒方面,卜卜脆嘅鹽燒翠玉瓜串,爽口得黎又多汁,食咗一串仲想再點多串咁嘅感覺。至於肉類嘅選擇,每一樣都咁誘人。串燒豬頸肉燒得啱啱好,外皮微焦嘅香味加埋肉汁濃厚,真係令人回味無窮㗎!呢度嘅每一款食物都份量足夠,一家大小或者同三五知己嚟,都啱晒,又唔怕食唔飽。而家嘅食品如此多樣化,但能喺呢度嘆到咁本土又咁美味嘅串燒,真係咪啦錯過!啲食物都係即叫即燒,保證新鮮出爐,你話,唔係正到爆炸咩?🔥😋👍