2022-05-30
一直想係港島搵間高質既串燒店,原因係我經常即興約朋友去食串燒,畢竟串燒店係一個好適合好友相聚,一路慢慢食,一路傾計既地方。今日就訂左呢間係公司附近主打日式串揚既餐廳同一個成日去日本既朋友食飯!.首先叫左個串揚拼盤, 方便我地第一次食乜都想試下既客人。.呢個拼盤1人前係$455,有越南大虎蝦,北海道帶子串,紫蘇魷魚卷,海蝦,廣島蠔,紫蘇雞胸肉串,雞翼,雞軟骨,安格斯牛,蔬菜同菇等等。 .呢度既串揚既炸皮真係不得不讚,香脆可口唔會膩,簿簿既皮包住即叫即炸既食材,每一啖都十分有層次。更值得欣賞既係廚師既細緻,紫蘇葉,醬料既運用都恰到好處。我自己個人最鐘意帶子串, 帶子十分大粒,咬落去D汁鮮甜到不得了,係必點既菜式之一!.所有野都係即叫即炸,不過出餐速度都算快。個拼盤大約分左3輪,20分鐘左右就出齊。跟住我地都叫左D 串燒,雖然唔係店家既主打菜,但絕對無被串揚比下去,一樣咁好食,同埋有一另一種火燒既香味,非常建議串燒都要點一下! .燒昆布飯團亦係一個亮點,飯既焦道岩岩好,同入面既昆布配合得天衣無逢!. 呢度座位舒適,絕對係大家約人食飯既好選擇!
首先叫左個串揚拼盤, 方便我地第一次食乜都想試下既客人。
呢度座位舒適,絕對係大家約人食飯既好選擇!