2024-10-26
上次嚟開銅鑼灣~見到呢間舖已經話想試下,今日得閒就專登同honey過嚟撐下枱腳啦!!店仔細細,主題係Osaka,即係主打日式串燒~二話不說,即刻點返啲拿手嘢醫下肚先!!絕對要讚👍🏻♥️牛舌心燒得非常嫩滑同juicy~入口彈牙!牛味香濃!食到我瞇曬眼呀!!🤭とても幸せです!🥰老細大讚鹽燒雞翼同五花腩好好味!師傅原來計劃菜單都好有心思~因為正當我哋討論緊食鹽燒定汁燒嘅時候,佢畀意見話:五花腩油份多,鹽燒比較香口~~雞肉、豚肉比較乾身,汁燒會入味同juicy好多!!果然係有研究~而且信佢真係冇中伏,我哋叫咗好多串燒!!牛肋肉、手打墨魚棒、雞腿肉……仲有個好得意嘅叫做雞橫隔膜,都幾爽口,個豆腐估唔到係一邊焦脆一邊軟滑,口感好豐富!!要讚一讚個蕃茄洋蔥沙律,佢用咗柚子醋啫哩,感覺好特別,而且配肉類串燒真係一流!!當然唔少得燒菠蘿啦!用酵素解protein,絕對唔利唔滯,你唔係唔知嘛??🤣🤭佢嘅sapporo生啤都好抵飲,$78買一送一!!不過老細話唔畀飲酒喎~~下次一於約埋friend先嚟隊過!!🥰🥰