2022-01-16 14 瀏覽
尖沙咀 串揚店 MO MO Kushiage呢間餐廳主打關⻄風串揚,鐘意既朋友唔可以錯過喇! 佢地近排仲出左個新既二人前menu $888就可以試到好多野好正!仲有好多新item~~我地除左串揚再叫咗啲串燒同燒物 品質唔錯 小店簡潔 好啱大家坐下飲下酒傾下計~📍串揚牛肉定食 $128牛肉外嘅炸漿唔太厚,唔會食到成口粉;牛肉佢地用咗西冷部位,火候控制得宜,炸到5成至7成之間,牛肉仲係軟稔同juicy~ set 包左一個湯,飯同兩碟前菜:南瓜蓉沙律+kimchi 📍刺身五點定食 $238五點刺身分別係三文魚,三文魚籽,帶子,松葉蟹腳同埋天使蝦。佢哋嘅刺身夠哂新鮮,鮮味十足。最特別就係佢哋有北海道嘅天使蝦,第一下以為係平時啲生蝦嚇一嚇😂 佢地喺香港較為少見,外殼係亮藍色體形較肥美,肉質實淨彈牙同更加鮮甜架~~📍燒白鱔 $168 白鱔超厚實,外皮燒得香脆但肉質依然肉質嫩滑,加埋小小鹽調味不得了📍西班牙黑毛豚肉豬肋條 $188黑毛豬嘅肉質較結實,油脂分布均勻,燒得勁香口😳📍雞心串雞腎串:口感獨特,雞味好濃,用黎送酒一流📍大蔥雞肉串:火候控制得宜,令雞肉仍然保持嫩滑多汁,加埋仲有大蔥所帶嘅清香,令
尖沙咀 串揚店 MO MO Kushiage

呢間餐廳主打關⻄風串揚,鐘意既朋友唔可以錯過喇!

仲有好多新item~~

📍串揚牛肉定食 $128

set 包左一個湯,飯同兩碟前菜:南瓜蓉沙律+kimchi

📍刺身五點定食 $238

📍燒白鱔 $168

📍西班牙黑毛豚肉豬肋條 $188
黑毛豬嘅肉質較結實,油脂分布均勻,燒得勁香口😳

📍雞心串雞腎串:口感獨特,雞味好濃,用黎送酒一流

📍大蔥雞肉串:火候控制得宜,令雞肉仍然保持嫩滑多汁,加埋仲有大蔥所帶嘅清香,令雞肉味更加突出。

📍淺澗蘋果酒 $65
呢款淺澗嘅酒用咗長野縣產蘋果同埋淺間山伏流水所釀造。係款風味甘甜的果實酒~比起柚子甜好多 如果想開胃啲我會推薦返柚子嗰款😙

📍京姬柚子檸檬 $65
用咗7個完熟嘅柚子同兩個檸檬嘅鮮味所釀造嘅果酒,口味較清新,果香甘甜,會較易入口