今日屯馬線開通咗,即刻就同朋友約嚟九龍城食泰國菜!真係幾方便,宋皇臺站B3出口,過幾條街就到城南道泰國街,今次揀咗呢間黃色大招牌的泰象館。串燒三拼呢個真心推介!牛雞豬各二大串,啖啖肉質夠新鮮。食泰色串燒又點少得沙嘜醬,呢個醬又幾好味!泰式乾炒牛河平時我都好鍾意食港式炒牛河,但係泰式嘅牛河獨特之處,就係啲粉係闊身,同埋sticky d, 襯埋啲蘿蔔片同芥蘭,口感幾好,牛肉夠薄身,食多幾塊都唔膩。紅咖哩雞因為朋友唔食得好辣,今次就揀咗冇咁辣嘅紅咖哩。我覺得味道唔錯,辛香得嚟帶少少南薑味,唔食得辣嘅都可以試到咁香濃嘅咖哩!入邊啲泰式茄子煮得啱啱好,唔會過淋!食咖哩當然要配番蒜蓉包,蒜蓉包夠哂脆口,可以一試!炸蝦餅拼春卷🦐呢個都要畀個大贊!好耐冇食過正宗嘅泰式春卷,一咬落去,就即刻同我朋友講呢個春卷好得喎!脆得嚟入面夠足料!蝦餅都好新鮮,夠彈牙!青檸沙冰大熱天時,飲呢個青檸沙冰好解渴!埋單每人先百幾蚊,性價比超高!下次多人嚟,想試下今期流行推介的炸皮蛋球同埋胡椒粉絲焗大蜆煲!睇落好似好吸引!

泰式乾炒河

泰式乾炒牛河

紅咖哩

蒜蓉包

紅咖哩雞

炸蝦餅拼春卷

炸蝦餅拼春卷🦐

青檸沙冰
大熱天時,飲呢個青檸沙冰好解渴!

埋單每人先百幾蚊,性價比超高!

泰式乾炒河
紅咖哩
蒜蓉包
炸蝦餅拼春卷
青檸沙冰
  • 串燒三拼(豬牛雞)