2024-01-06 49 瀏覽
話說今晚搵食去到「串燒殿」,一落座就覺得間鋪靚靚哋,ambiance都算唔錯。先講下我點嘅啲菜式,每款串燒都係即點即做,新鮮爆燈!先來個蒜蓉燒花甲,啖啖肉,蒜香撲鼻,食落去真係鮮甜得滯,好過market嗰啲猛味粉絲蒸花甲。再講下嗰個邪惡芝士燒扇貝,WOW!兄弟,好正喎!芝士香濃溶入扇貝嘅鮮甜,一啖嘟嘟咸香口感,正呀兄弟!翻個板,燒雞肉串亦都係一絕,軟嫩得來帶點微焦嘅邊邊,微甜醬汁簡直係perfect match!同行嘅阿婆都話嗌多碟都唔會肥,咁你就知啦!👵走心小講,呢度嘅燒土豆片,真係正爆嘅辣呀!辣到你唔見得咁猛勁,但食得嘅人會知,係間鋪入面最正嘅鬼馬代表啦!🌶️嘿,喺香港想食到好嗰串燒,真係要知道邊度去搵,「串燒殿」唔搵則已,一搵難忘記,你就知我又咁快嚟打卡,係一定有嘢值得㗎啦!🎉🍢🍡