2023-08-18
將軍澳嘅酒吧餐廳 提供日式餐點🇯🇵主打日式串燒 性價比超高 我好中意👏🏼!店內嘅環境闊落 除咗有開放式酒吧枱餐廳有波睇 有鏢機 有Pool枱 仲通宵營業唔會有限時 啱曬通宵睇波聚舊 一大班朋友relax下~ 🎱 ⚽食飯飲嘢直落一流👍🏻 Wifi 仲要任用😂😂(um ... 我是否去了party room ? ...)食物以串燒為主🍢同時仲有炸物、佐酒小食、烏冬同飯等等柚柚大推!優惠二人晚餐 DINNER MENU FOR TWO⚠️⚠️二人餐六折後 $398 ⚠️⚠️ ⭐️高湯煮大根Simmered Daikon in Broth: 蘿蔔大舊又軟熟 煮得好稔☝🏻高湯加咗少量海帶絲! ⭐️豚肉荔枝卷Pork and Lychee Rolls半肥瘦豚肉包著鮮甜荔枝 好juicy 荔枝令味道更加豐富 好有創意 好好吃 ⭐️鮮冬菇串Mushroom Skewers 燒到好入味嘅冬菇串 冬菇味突出✨食落鹹鹹地 🍄 ⭐️牛舌芯串Beef Tongue Skewers食過好多地方嘅牛舌芯都會燒到太乾 呢度岩岩好香料係黑椒 味道唔錯😍 ⭐️燒雞中翼串Chicken Wings Skewers做得出色嘅地方係燒到外皮微
主打日式串燒 性價比超高 我好中意👏🏼!
店內嘅環境闊落 除咗有開放式酒吧枱
餐廳有波睇 有鏢機 有Pool枱 仲通宵營業
食飯飲嘢直落一流👍🏻 Wifi 仲要任用😂😂
食物以串燒為主🍢
同時仲有炸物、佐酒小食、烏冬同飯等等
⚠️⚠️二人餐六折後 $398 ⚠️⚠️
蘿蔔大舊又軟熟 煮得好稔☝🏻
高湯加咗少量海帶絲!
⭐️豚肉荔枝卷Pork and Lychee Rolls
食過好多地方嘅牛舌芯都會燒到太乾 呢度岩岩好
香料係黑椒 味道唔錯😍
⭐️燒雞中翼串Chicken Wings Skewers
做得出色嘅地方係燒到外皮微脆
同時保持到雞肉彈牙嘅口感~
⭐️花魚一夜乾 Dried Croaker fish
基本上去左面頭的整塊魚骨就可以大啖食
外層魚皮燒得酥脆 但keep到魚肉好嫩滑
油脂分佈平均 魚味香濃 好正😭
⭐️燒鱈魚棒 Grilled Cod Fish Sticks
燒到表面金金脆脆 有D似食脆嘅香口零食 🤤
⭐️廣島吉列生蠔 🦪 Hiroshima Gillette Oysters
炸到金黃酥脆 無油膉味 最鍾意脆卜卜嘅口感
生蠔好鮮味 好啱用嚟送酒🤤
⭐️和風牛肉炒飯Japanese-Style Beef Fried Rice
帶有炒飯嘅香味~牛肉份量頗多!
乾身爽口 油份啱啱好 食落有一番日式風味
配埋搭無敵月見醬一齊食更香更滑
⭐️ 單點:芝士年糕 $20
這個不是拉絲 落去有滿滿既流心芝士醬
芝士味香濃 一定要趁熱吃
⭐️日本綠茶蕨餅 Japanese Green Tea Warabi Mochi
少細細件 煙煙靭靭幾好味 食完超滿足😋
---
⭐️Mocktail: Cranberry Sangria (Cranberry Juice, Orange Juice & 7up)
⭐️Mocktail: Virgin Mojito (Lime, Mint & Soda)
Mocktail 賣相好靚 又大大杯 女生一定會心心眼😍
兩杯都好fresh 重點係唔太甜 (我本人好怕太甜)
似30%-50%糖份嘅手搖😂😂😂😂
呢間裝修都好有feel😍
酒的種類多 串燒好食 每樣食物都好好味道😆
價錢合理且性價比高
一邊食住串燒 一邊傾計真係好正~
推薦大家同朋友黎聚聚🎉