有一次經過尖沙咀其中一條街想行去紅磡火車站,點知見到有間串燒店,就決定下次一定要嚟試吓佢。咁轉眼間就到咗呢一日,雖然唔大間但係都有幾個位坐低堂食,仲有佢袛係開夜晚。咁我就坐低食,因太肚餓了!都諗咗陣就叫咗好幾樣:雞泡魚乾、燒茄子、鹽燒牛脷,燒鱔柳。全部等咗陣佢就整好了,首先嚟咗雞泡魚乾先,原來真係雞泡魚嚟,再用味醂方式去燒烤佢,真係幾特別!仲要幾好食😋呢樣食過番尋味;之後就嚟咗兩件牛脷,嘩!好厚呀塊脷,好少出去食牛脷會咁厚上碟,加上用咗鹽去燒佢,所以更加出汁!值得再試吓呢樣;再嚟就係燒鱔柳,呢樣佢反而無特別推介,但係我好鍾意食鱔嘅,所以唔會放過!點不知無叫錯仲想叫多幾份!起多汁又厚肉,仲好香又入味,無腥味重鹽味,又可以保持住鱔嘅味道!!!我勁鍾意食呢樣👍🏻最後就到燒茄子,佢唔係就咁一般咁樣去燒,而係灘開佢再加蒜茸同鹽去燒佢,所以十分好食,當食吓菜咁。另外仲有手撕雞芝士烏冬,同其他串燒,同燒雞扒,如果係外賣番屋企配啤酒就真係不得了的配搭!手撕雞好夠辣,配上芝士烏冬岩岩好,可以中和少少的辣味又唔會好咸~