2021-07-22 11 瀏覽
個人其實好欣賞日本嘅串燒炸物,因為佢地可以脆得泥唔油膩,亦唔會燒到乾身,而今次呢間Mo Mo Kushiage係我食過後,幾推介比鍾意食串燒炸物嘅朋友,因為呢間餐廳係處理食材嘅過程上有創意,會加上不同嘅調味。餐廳內部唔算太大,昏黃嘅燈光加上滿滿嘅酒瓶裝飾,已經好有日本居酒屋感覺 每張枱都有提供消毒搓手液。餐牌上每款串場都有圖片,非常清晰,而酒種類亦有好多。醬汁有三款: 紅棗酸汁、自家製味噌、甜麻醬南瓜沙律: 混合左火腿粒、青瓜絲,南瓜蓉夠飽肚,而且南瓜本身有甜味,入口清新磯煮鮑魚: 鮑魚厚身,肉質彈牙有咬口,磯煮過後鮑魚肉吸收醬汁,帶有微微甜味。炸雞翼: 外皮酥脆,非常香口惹味,肉質嫩滑飽滿。京姬柚子梅: 個人唔係特別鍾意飲酒,覺得入口苦澀,但果酒都會帶有甜味同果香,所以我會試,呢款柚子x梅子酒好適合我飲,未入口已經撲鼻而來嘅柚子味,入口後柚子嘅甜味又品嘗出淡淡嘅梅子香。燒鱈魚乾: 非常脆口,送酒一流。鯡魚子昆布: 特別在於佢係分開一層層魚子同魚肉,口感好特別。炸豚足: 即係炸豬手,但佢特別在用咗韓國嘅泡菜喺上面做配料,醃泡菜亦都取代咗平時食德國鹹豬手伴嘅酸菜,同樣都係酸酸地,但個味道

餐牌上每款串場都有圖片,非常清晰,而酒種類亦有好多。

醬汁有三款: 紅棗酸汁、自家製味噌、甜麻醬

炸雞翼: 外皮酥脆,非常香口惹味,肉質嫩滑飽滿。
燒鱈魚乾: 非常脆口,送酒一流。

炸豚足: 即係炸豬手,但佢特別在用咗韓國嘅泡菜喺上面做配料,醃泡菜亦都取代咗平時食德國鹹豬手伴嘅酸菜,同樣都係酸酸地,但個味道就完全改變左,即使係炸嘅因為泡菜而令到個豬手冇咁油膩。

荷蘭豚肉卷: 分別叫咗紅薑同埋梅醬兩款試吓,兩隻味都好出色,其中梅醬酸甜嘅味道更加令人開胃。
鵪鶉蛋: 蛋漿濃厚,咬落有爆漿口感。

日本鱔魚: 外表香脆,肉身肥美,有彈性。

關東煮: 入面有五款食物,最正都係個福袋,入面包住左好大舊麻薯,吸晒關東煮個湯底,甜甜地好好食。

呢度嘅炸漿做得比較薄新,而且亦都唔油膩,會留意住你嘅進食速度上菜,所以全消並冇喺枱面度放得太耐。