2021-11-08 11 瀏覽
將軍澳海旁開左好多新餐廳,今次繼續來試試有無驚喜。🔸厚切牛舌芯牛舌味道可以,中間岩岩好少少粉紅色夠爽口,但大少同想像的有點出入,覺得唔算厚切。🔸雞頸肉+雞脾肉兩種不同口感不同部份,雞頸肉較為爽脆,雞脾肉就較軟滑。🔸煙肉年糕朋友點的,本來有少少驚要因應年糕軟硬度,會令煙肉會燒過火而太硬太脆,但好在煙肉和年糕口感都岩岩好,汁燒的味道偏甜口,似唔辣既韓式年糕咁。🔸燒茄子因為味噌關係,味道偏甜,茄子燒到軟綿綿,我自己連皮也可以吃下。(朋友食慣川式燒茄子,所以唔習慣呢個味道,所以口味真呢家野真係好個人)。🔸炸物拼盤 呢個拼盤無論種類同份量都好令人滿意,拼盤包括吉列魷魚圈,吉列廣島蠔、蟹肉忌廉餅、唐揚炸雞、炸雞軟骨,每一樣都熱辣辣夠香脆。其中最鍾意吉列魷魚圈,因為炸漿有紫菜,所以食落真係好香口。🔸鰻魚炒飯飯粒分明乾爽,味道同一般食的日式鰻魚炒飯比較不同不是偏甜的,配料有鰻魚、蟹籽、紅蘿蔔粒、萵筍粒,層次豐富份量充足。環境舒服,睇得到既開放式廳房,適合週末食餐好或和朋友聚會。
將軍澳海旁開左好多新餐廳,今次繼續來試試有無驚喜。

🔸厚切牛舌芯

🔸雞頸肉+雞脾肉
兩種不同口感不同部份,雞頸肉較為爽脆,雞脾肉就較軟滑。

🔸煙肉年糕

🔸燒茄子

🔸炸物拼盤
呢個拼盤無論種類同份量都好令人滿意,拼盤包括吉列魷魚圈,吉列廣島蠔、蟹肉忌廉餅、唐揚炸雞炸雞軟骨,每一樣都熱辣辣夠香脆。其中最鍾意吉列魷魚圈,因為炸漿有紫菜,所以食落真係好香口。

🔸鰻魚炒飯

環境舒服,睇得到既開放式廳房,適合週末食餐好或和朋友聚會。