2021-08-11
#串燒晚餐對於我嚟講 食串燒要講求環境氣氛 旺角呢間串燒店 位處地庫 佈置勁有日本居酒屋feel 串燒款式多 價錢合理-🍶日本清酒 柚子味 $168 任飲一邊食串燒 一邊啤一啤🍻 咁先夠氣氛 原來呢度嘅清酒選擇好多 一個價錢任飲非常抵 我哋揀咗柚子味 貪佢甜甜地易入口-🥗日本枝豆 $38🍖鹽燒雞翼 $22佐酒小吃 雞翼加咗七味粉-🐂燒牛柳 $22🐂日本和牛粒 $38🐂燒牛舌 $38我同朋友都鍾意食 牛類串燒一於打孖上 牛柳七成熟 火候剛剛好 肉味濃有嚼勁 和牛粒有肉香又有油脂甘香 牛舌如果厚切啲就更好 -🧄蒜蓉大元貝 $22🧄蒜蓉金菇 $22🧄蒜蓉雜菌 $38要點讃大元貝 肉質肥美冇沙 粉絲吸收咗鮮甜味同蒜蓉汁👍 焗金菇或雜菌 我鍾意用蒜蓉多過牛油 蒜蓉味道濃烈 香氣獨特 大大提升食慾-🐟柚子醬比目魚 $48可能因為食蒜蓉在先 感覺個柚子醬淡而無味 比目魚應該燒得焦香啲 咁樣個賣相同味道 都會更好-🍄燒雞脾菇 $15🥒燒芝士翠玉瓜 $18🌽牛油燒粟米 $22最後一個round係蔬菜類 雞髀菇咬落嗦嗦聲 口感超強 溶芝士同翠玉瓜原來味道咁搭 下次嚟食會encore😍-📍 串串燒by
🍶日本清酒 柚子味 $168 任飲
🥗日本枝豆 $38