2023-09-21
星期六去呢間串燒店送一份燒日本鱈魚乾,新鮮燒起好香脆😋喜聚麻辣滋補鮮烏雞烏雞皮爽肉嫩,麻辣係台式嗰種,唔會得個辣字,我哋要咗BB辣,好香好惹味😋麻辣四姊妹有蓮藕、萵筍、雲耳、淮山同埋筍,用蠟燭困住,食到尾都保持溫度,爽脆爽脆,麻辣香口😋海鮮方面,我哋試咗扇貝同埋貴妃蚌,兩款都好新鮮👍🏻扇貝厚肉鮮味,加上蒜蓉粉絲,好惹味。貴妃蚌鮮甜爽滑,一啲都唔會韌,正😋串燒方面,我最鍾意安格斯肉眼串,睇佢唔出肉質好淋,燒得啱啱好👍🏻煙肉韭菜卷都好食,我好鍾意食韭菜,呢個卷夠晒多韭菜,包住嘅煙肉肥瘦適中,燒完之後多餘嘅油脂已經滂瀉晒出嚟,食嘅時候唔會肥膩,又香😋我仲推薦燒燒賣,我哋揀咗沙嗲味,燒賣燒得外皮脆脆,裏面煙韌軟糯,加上一啲惹味沙嗲醬,好正。主食方面,我哋試咗墨西哥黑松露芝士薄餅,裏面嘅芝士奶香原味,配上嘢味嘅酸辣椒,好醒胃。
喜聚麻辣滋補鮮烏雞
麻辣四姊妹