1K
2023-03-24 37 瀏覽
旺角有好多間串燒店,行女人街差唔多到盡頭位,有間平凡嘅串燒店裝修是正簡樸,質素幾有驚喜呢間嘅燒花甲都幾招牌,一盤都有好多花甲,數唔清有幾個,兩個人可以毫唔顧忌咁食,充滿蒜蓉極之香口饅頭同孜然粉風馬牛不相及,但原來鋪喺上面烘吓佢,味道係幾有趣,開餐前食有開胃同warm up嘅作用年糕相當煙韌,咬開有流心嘅芝士雞肉棒外脆內嫩,熱辣辣口感極佳。鵪鶉蛋原來有炸嘅,外脆內綿嘅感覺好正。魚腐都可以燒做串燒,確實係好脆口一般串燒店都會有茄子賣,通常係蒜蓉吊味,但呢間居然有芝士味,連埋茄肉拉絲,仲有醬料畫龍點睛雞軟骨燒到勁卜卜脆,好有咬口。羊肉串唔會好羶,羊懼可以挑戰吓!墨魚咀係比較特別嘅option,勁彈牙爽口。雞皮少少焦脆,但不失彈性。五花腩富有層次,肥瘦剛好。燒菠蘿十分大嚿,而且好甜好多汁
可口可樂

裝修是正簡樸,質素幾有驚喜

錫紙燒蒜蓉花甲

燒惹味小饅頭

年糕相當煙韌,咬開有流心嘅芝士

芝士燒大大茄子

2023-03-23