2016-06-23
估唔到丸亀製麵竟然會在油塘大本型開!!之前成日行過尖沙咀isquare果陣已經好想試, 不過次次都同佢擦身而過,今日咁岩要黎呢邊整眼鏡, 所以就搵下大本型有咩食喇,咁又見到佢新開, 所以就試下喇!一入到去要先買左野食先嘅, 先揀湯底,我要左個番茄牛肉牛蒡烏冬(中size) ($43),飯伴就要左個豚軟骨高湯烏冬 (大size) ($49),跟住我地就去揀炸物喇~!我叫左: 炸蝦餅 (好似係$15)飯伴叫左: 野菜魷魚($13)之後開心share左一份炸蝦天婦羅 (星期1-4 $20/2隻)另外加左支茶 ($10)我的番茄湯很濃味, 但又不會太酸, 我覺得唔錯, 牛肉都薄薄地幾好味, 牛肉份量都OK唔算太少。反而我地2個都唔係太偏愛呢種烏冬, 我地2個都覺得太硬身...至於炸物, 我們倒是有點失望! 最大原因是因為炸物放凍左, 個感覺唔好食, 雖然D炸物都仲係脆身嘅, 不過就唔夠熱...會唔會係因為呢度人流唔夠多所以D炸物放得有點耐? 我們都不得而知了...下次有機會, 我都可能會再試下佢其他野食, 好似醬油湯同冷烏冬~~
今日咁岩要黎呢邊整眼鏡, 所以就搵下大本型有咩食喇,
咁又見到佢新開, 所以就試下喇!
一入到去要先買左野食先嘅, 先揀湯底,
我要左個番茄牛肉牛蒡烏冬(中size) ($43),
飯伴就要左個豚軟骨高湯烏冬 (大size) ($49),
跟住我地就去揀炸物喇~!
我叫左: 炸蝦餅 (好似係$15)
飯伴叫左: 野菜魷魚($13)
另外加左支茶 ($10) 我的番茄湯很濃味, 但又不會太酸, 我覺得唔錯, 牛肉都薄薄地幾好味, 牛肉份量都OK唔算太少。
至於炸物, 我們倒是有點失望! 最大原因是因為炸物放凍左, 個感覺唔好食, 雖然D炸物都仲係脆身嘅, 不過就唔夠熱...會唔會係因為呢度人流唔夠多所以D炸物放得有點耐? 我們都不得而知了... 下次有機會, 我都可能會再試下佢其他野食, 好似醬油湯同冷烏冬~~