2023-09-30 47 瀏覽
佢地份Menu 都幾得意 圖文並茂 唔係一般舖咁用真實食物相 佢係用Q 版嘅公仔食物圖 幾特別 幾有誠意 未叫糖水已經好加分😛 (無錯我就係外協)😂😆💁🏻‍♀️芒果椰汁紫米露 $38幾滑 唔係好甜 芒果唔係用個啲大芒果 似係用個啲細芒果 唔識係咩芒 😂 好甜好味 因為個啲大芒果口感會好實 個甜味係好唔同 唔知有冇人知我講乜?😂😂😂 所以唔鍾意出街食芒果甜品糖水係用個啲大大隻芒果😆😆💁🏻‍♀️法式紫米露 $40 實物黎到個感覺確實唔係傳統甜品嘅樣 每一層好分明 最頂係椰汁 中間係紫米露 最底個層係好濃厚嘅燉蛋 三樣加埋味道好夾 口感味道都好豐富👍🏻 不錯不錯👍🏻 重點係佢呢度嘅糖水甜品唔會太甜 味道啱啱好 🫶🏻💁🏻‍♀️生磨香滑芝麻糊 $30好有芝麻香 出面嘅中式糖水已經愈黎愈少食到呢種芝麻香 得個甜字 但呢到個芝麻糊不錯 上網搵返介紹 係老闆自己炒嘅芝麻 👍🏻 💁🏻‍♀️生磨香滑芝麻糊+合桃露 $32貪心嘅寶寶當然會揀兩個味 上面講咗芝麻糊嘅香 呢度就講講合桃糊 有合桃香而且滑 唔會有個啲一舊舊好似撈唔勻嘅粉團😓 最驚食到呢種口感🙃呢間嘅中式糖水唔錯 下次黎開附近食 我都會再encore 糖水

💁🏻‍♀️芒果椰汁紫米露 $38

💁🏻‍♀️法式紫米露 $40

💁🏻‍♀️生磨香滑芝麻糊 $30

💁🏻‍♀️生磨香滑芝麻糊+合桃露 $32

呢間嘅中式糖水唔錯 下次黎開附近食 我都會再encore 糖水唔係死甜 味道係真材實料 🫶🏻 推介👍🏻
$40 (宵夜)
  • 法式紫米露
  • 合桃露併芝麻糊