2025-01-28
【日系氣質小店😍 平民價格嘆勁正蛋蓋飯!】呢排喺西灣河行街搵食,無意中發現咗呢間隱世小店「鹿巷」🦌 個外表超有日本feel,啲紅色燈籠同門簾一睇就知係間日式小食店!🏮最吸引係佢間舖日系復古feel爆燈!牆身貼滿晒動漫海報同舊式日本廣告,真係好有昭和年代嘅感覺!仲要成間舖都係木造設計,好有溫度~ 🎌必試嘅係佢嘅招牌蛋蓋飯系列!叫咗個豬扒蛋蓋飯($75),個蛋滑到爆,豬扒炸得香脆又唔油膩,仲有獨特嘅七味粉提升層次感,絕對值回票價!😋另外推介雙色親子丼($70),色香味俱全!價錢親民👍🏻 新年期間重會送開運御守添,等你食飽飽仲可以求下年運,抵食又意義滿滿!🎊座位雖然唔多,但勝在夠晒舒服,啱晒兩個人嘆下小食傾下計!真係一間極具特色嘅小店,大推介俾大家!💯