2021-04-12
我見不斷有foodie介紹呢一間餐廳🍴不過佢係冇得book位 於是搵日同同事食late lunch 因為作為一個 #抹茶控 真係好想去🥺諗住應該會冇咁多人就walk in走入去 去到舖頭好細 室內係冇位嘅 於是佢叫我哋坐室外😌本身諗住冇乜嘢 但係室內嗰個位置真係差得好緊要 根本其實只係佢哋一個後門同埋放雜物嘅地方 但係又夾硬放咗啲枱櫈喺度😑跟住愈坐愈熱 因為其實室內位置對住嘅全部都係人哋嗰啲冷氣通風 變咗吹入嚟嗰啲全部都係熱風!!!🌚🌚🌚🌚雖然佢係好有禮貌地問我哋可以睇咗室外位置o唔ok先 但係我覺得根本就唔應該有呢一個choice俾人揀😑佢放嘢食嘅枱只係高過張凳少少少少 你哋可以想像下咁點先食到😑。。。。呻完一輪 講下食物飲品 其實質素也不錯 但真係太貴 呢個環境呢條街呢個位置 唔值呢個價.....點解會咁多人讚好..........🍝Truffle Pasta $105呢樣價錢比較正常 出面食個意粉都係百幾蚊😌有海量嘅蘑菇同埋松露粉 其實係唔錯 而且意粉煮到偏硬 我係鍾意食偏硬嘅意粉🍝不過份量較少.......🍰Matcha Cheesecake $55就咁一片四方嘅cheesec
🍝Truffle Pasta $105
🍰Matcha Cheesecake $55
就咁一片四方嘅cheesecake實在係唔值呢個價錢價錢啊🥺🥺🥺不過幾好食又真嘅!芝士味非常濃郁🧀食落好幼滑!抹茶嗰部份亦都好creamy 抹茶味苦苦地甘甘地 係好正宗嘅抹茶味🍵做得好出色 雖然細細片我仲要同朋友兩份分 但係真係食落愈黎愈漏 所以建議大家唔好一個人食哂成片 要同朋友share😚
🍵Matcha Latte $52
本身我係一心諗住嚟都係嗌iced matcha latte🧊但係真係太太太太貴!熱都要$52已經貴 凍要成$60一杯我真係唔捨得😓😓😓
不過佢真係做到抹茶味超級濃郁 奶味一啲都唔重!所以如果你係飲開出面一般嘅抹茶latte🍵你未必會喜歡呢杯有回甘嘅matcha latte
總括來講 食物質素好 但係一間環境麻麻地 令人坐得唔舒服嘅Cafe真係唔使做到咁貴😓