2024-07-24
呢間以牛肉點心出名嘅點心專門店🤩,我已經食過好多次,喺香港用心製作點心已經買少見少,大家要好好珍惜🫰🏻!!·♡ 鴛鴦燒賣 HKD$38可以一次過食哂2款燒賣✌🏻,乾蒸牛肉燒賣係每次我必點!! 選用新鮮牛後腿肌肉🐃,撻至起膠再加入馬蹄粒、芫茜,絕對係手巧用心💕。牛肉燒賣口感好彈牙,好好味😋!·♡ 粟米煎牛餅 HKD$30先炸後煎,所以牛肉餅個皮十分金黃香脆😊,口感好似食緊薯片咁;牛肉加入粒粒粟米🌽,口感好豐富。·♡ 喜煌鮮蝦餃 HKD$38蝦餃外皮唔算好薄,但咬開係滿口蝦肉🦐,好爽口。·♡ 瑤柱灌湯餃 HKD$45 灌湯餃大大隻😚,外皮唔會浸到好糊口,湯頭加入偽翅、瑤柱、蟹柳等,不錯~·♡ 醬皇金錢肚 HKD$32金錢肚唔會切到好大塊,咬落爽口唔會痴牙😋,幾惹味。·♡ 喜豆百花釀魚肚 HKD$40蝦膠一大球半個拳頭咁大✊🏻,魚肚浸住高湯好索汁😚。·♡ 芥末沙汁三文魚春卷 HKD$35幾新穎嘅配搭,個人幾鍾意芥末嘅甜辣味👍🏻,估唔到同春卷都幾夾。·📍喜煌點心專門店旺角通菜街17號地舖
♡ 鴛鴦燒賣 HKD$38
♡ 粟米煎牛餅 HKD$30
♡ 喜煌鮮蝦餃 HKD$38
蝦餃外皮唔算好薄, 但咬開係滿口蝦肉🦐,好爽口。
♡ 瑤柱灌湯餃 HKD$45
♡ 醬皇金錢肚 HKD$32
金錢肚唔會切到好大塊,咬落爽口唔會痴牙😋,幾惹味。
♡ 喜豆百花釀魚肚 HKD$40
蝦膠一大球半個拳頭咁大✊🏻, 魚肚浸住高湯好索汁😚。
♡ 芥末沙汁三文魚春卷 HKD$35
📍喜煌點心專門店