2024-01-29
上星期同小朋友去濕地公園玩 原來附近都有唔少餐廳架 所以玩完就醫飽個肚先返屋企啦!喺經過附近屋苑時 見到有間叫⭐️小茶角⭐️嘅餐廳 主打特色牛角包🥐 對於呢期鍾意食飽飽嘅阿女嚟講真係好吸引呀!梗係要試試佢地嘅主打啦😋黑松露炒蛋配牛角包/田園沙律 $58黑松露同蛋真係非常夾 嫩滑嘅炒蛋 配埋香脆嘅牛角包🥐 口感好豐富 班尼迪蛋 - 煙三文魚牛角包🥐 $68牛角包一樣咁香脆 班尼迪蛋亦煮到岩岩好 切開仲係流心架😍 連埋蛋汁一齊食 真係好滋味😋兒童餐 - 肉醬意粉/蛋沙律/牛油粟米 $55雖然係兒童餐 但係份量都唔少架 呢三款配搭都係阿女最鍾意食 我都試過 味道唔會太濃 啱哂小朋友食👍🏻單骨雞翼 - 蟹籽醬 $48雞翼炸到好香脆入味 點埋蟹籽醬一齊食更滋味焦糖香蕉窩夫 $68啱啱整出嚟嘅窩夫係外脆內軟架 配埋雪糕食就有冰火嘅感覺 而香蕉上嘅焦糖亦烤得好香脆熱朱古力咖啡 $49咖啡好香濃 叫朱古力味 唔洗額外加糖已經好好味 黑糖波霸鮮奶 $38珍珠口感煙韌 黑糖鮮奶又唔會太甜店內裝修好溫馨 店員都非常友善 下次都想試埋其他特色嘅牛角包😋
黑松露炒蛋配牛角包/田園沙律 $58
班尼迪蛋 - 煙三文魚牛角包🥐 $68