2020-10-19
《廢物女孩👭食の覺醒》-🍴泰式奶茶戚風雪山+焙茶戚風HKD50 per each好好好好食❗️蛋糕好鬆軟 蛋糕個回力好好🤣泰茶係佢地嘅人氣味道🙈要知道有時泰茶嘅野會甜到膩 但係呢個戚風味道濃得黎又唔會好甜 唔會覺得好 膩 再加上有少少花生碎起泰茶cream增加左食感🤪 而焙茶呢🧜🏻♀️仲中意 食落有回甘嘅感覺 好重焙茶味之餘又有cream中和左茶嘅澀味 比起泰茶 焙茶會更清香🥳.-🍴榛子朱古力烏龍茶芝士蛋糕 HKD48👧🏿身為榛子味狂粉 一來就睇中左呢個榛子朱古力烏龍茶Cheesecake💜成個Cheesecake分左兩層 上層為榛子朱古力凍 下層就係烏龍茶Cream Cheese🤪榛子朱古力嘅味道非常濃郁 反之烏龍茶Cream Cheese就係淡淡嘅茶香 成件事好match🙈而Cheesecake嘅質地非常滑 👧🏿覺得係非常高分之作💜.-🍴 伯爵波波冰奶茶HKD48賣相特別得黎味道都唔錯🥰波波冰係用伯爵茶湯整成 再倒入熱鮮奶等佢慢慢溶 原意應係係放幾耐味道都唔會變淡🙆🏻♀️但可能將伯爵茶雪變冰再溶返 所以茶味會爭少少 奶味就會比較重🌝.-🍴伯爵香橙奶茶HKD50超級重嘅香橙味 杯底仲有
🍴泰式奶茶戚風雪山+焙茶戚風HKD50 per each
🍴榛子朱古力烏龍茶芝士蛋糕 HKD48
🍴 伯爵波波冰奶茶HKD48
🍴伯爵香橙奶茶HKD50
超級重嘅香橙味 杯底仲有D橙肉同橙皮係到 真材實料🍊奶茶味偏淡 但係配埋橙味就多左一份清新感🥳平時👧🏿唔多飲奶茶 係因為覺得飲得多會好膩 但係呢杯真係飲下飲下就清曬全杯🤪.
✾
味道覺醒指數: 4/5
抵食指數: 3.7/5
服務指數: 3.3/5.