2023-03-01
上次同媽咪食過「Wanna Eat」覺得唔錯,今次同朋友喺出發日本🎌前嚟呢度聚一聚==========🔹柚子豆腐 $38嫩滑豆腐配以酸甜清新柚子,作為開胃菜係不錯的選擇推介指數:8.5/10==========🔹蜜糖芥末雞翼 $485️⃣隻經油炸的雞翼,面頭擠上美味清新的蜜糖芥末醬雞翼外皮香脆,雞肉保持軟嫩有肉汁推介指數:8.5/10==========🔹藜麥煙三文魚沙律 $86色彩吸引的清新沙律厚切青瓜、番茄及沙律菜新鮮脆口煙三文魚有適當的煙燻味而不過鹹配以高蛋白質的藜麥,加輕量沙律汁,整體感覺健康推介指數:8.5/10==========🔹想食‧拔絲咕嚕肉 (定食) $98配麻辣雲耳‧蓮藕咕嚕肉粒粒飽滿賣相得體,份量豐富前菜辣度適中,加以酸醋及麻油調味,入味爽脆白飯一大碗,帶淡淡米香咕嚕肉做到拔絲狀態,外皮薄而香脆,肉厚嫩滑有彈性;拔絲蜜糖味道甜度剛好,非常滋味推介指數:9.5/10==========🔹加拿大無激素豬腰柳 (14oz)‧沙律及薯條 $188沙律菜新鮮;薯條粗幼適中夠粉,鹽味較重,蘸上茄汁能中和兩大件厚切豬腰柳被煎至金黃;切起嚟需要點力度以微鹽及黑椒調味,味道剛好肉質緊
🔹柚子豆腐 $38
嫩滑豆腐配以酸甜清新柚子,作為開胃菜係不錯的選擇
🔹蜜糖芥末雞翼 $48
5️⃣隻經油炸的雞翼,面頭擠上美味清新的蜜糖芥末醬
雞翼外皮香脆,雞肉保持軟嫩有肉汁
🔹藜麥煙三文魚沙律 $86
色彩吸引的清新沙律
厚切青瓜、番茄及沙律菜新鮮脆口
煙三文魚有適當的煙燻味而不過鹹
配以高蛋白質的藜麥,加輕量沙律汁,整體感覺健康
🔹想食‧拔絲咕嚕肉 (定食) $98
配麻辣雲耳‧蓮藕
咕嚕肉粒粒飽滿賣相得體,份量豐富
前菜辣度適中,加以酸醋及麻油調味,入味爽脆
白飯一大碗,帶淡淡米香
推介指數:9.5/10
🔹加拿大無激素豬腰柳 (14oz)‧沙律及薯條 $188
沙律菜新鮮;薯條粗幼適中夠粉,鹽味較重,蘸上茄汁能中和
兩大件厚切豬腰柳被煎至金黃;切起嚟需要點力度
以微鹽及黑椒調味,味道剛好
肉質緊實有彈性而不失肉汁,豬香不錯而不帶腥躁
推介指數:9/10
🔹想食‧焦糖咖啡芭菲 $72
期間限定甜品,要求減咖啡份量
以大容量器皿呈上,外表吸引
芭菲層次豐富,有甜度高的焦糖脆脆、彩色棉花糖、黑糖味香濃的爽口水晶、香脆的朱古力粟米片、有質感的朱古力海棉蛋糕,配以一球軟滑朱古力雪糕;口感及味道層次皆豐富
收取加一服務費
整體食物質素不錯,定價合理,值得回訪🫶