2009-07-01 92 瀏覽
六個人走左入去愉景灣,見 ZAKS 可以睇到廸士尼煙花,咁就試下啦﹗叫左幾樣野,覺得佢偏向濃味 zaks nachos: 粟米片夠多,但醬料一般,覺得佢唔夠酸唔夠惹味,同埋側邊的烘燶了。如果再加多少少肉醬會更好。 Salt & Pepper Calamari: 魷魚蘇香脆可口,同埋炸得唔油膩。魷魚彈牙,點醬食唔錯。如果用黎伴酒,應該會幾好的﹗ Fettucini Carbonara: 好多 cheese 好 creamy,可以話係太 creamy ,同埋佢落左好多煙肉碎,但食落去真係太鹹。意粉都夠彈牙 ~ 可能係偏向鬼佬口味,但對小妹來說真係太濃。 pizza 9 House Special: pizza 批底厚簿適中,但個批底好硬,切開時有困難。而個 pizza 肉較多,同埋有層好厚好厚既 cheese。如果鍾意食芝士既,應該會好滿足。 Asian Beef Taco: 呢個真係,建議各位唔好叫。首先,佢個餅皮被染成深紅色,食得多人造色素對身體冇益。而佢個餡真係好鹹好鹹,佢應該想學中國人咁用豉油煮,但整到不倫不類,只係得個鹹同埋辣字。而佢既牛肉又好鞋,好難咀嚼。食完個個係咁飲水。

orange squash: 是日飲品,啖啖橙肉,當一杯 mocktail 咁飲係唔錯的。

講真,呢度個景真係一流。可以睇廸士妮煙花,同時享受寧靜的時光。佢既食物就真係一般,或者佢係 adjust 左去外國人既口味... 但小妹就應該唔會再去了。
Salt & Pepper Calamari
Fettucini Carbonara