2024-01-02
前後嚟過4-5次,試過坐室外(同狗狗🐕一齊),但絕多數係提前訂位坐和室🎏🎐。Book和室總係戰戰競競,又要俾信用卡資料,no show又罰$150/位,而且唔可以即日取消訂座,所以每次訂位都好緊張。今次都係book和室,男店員較cool,冇乜笑容亦唔太殷勤,女店員好啲。book和室係想private啲,但今次我哋準時入座,竟然要搭檯,體驗就麻麻喇(鋪頭一早set定所有訂座時間,實在唔明點解會有搭檯安排🫣)。搭檯搭咗~20分鐘(仲要係3個人坐2人檯🥲),之後有檯客走咗,先至可以有自己張檯咋。餐單冇乜變化,主食係3款冷麵🍜,是日甜品係巴斯克芝士蛋糕🍰,而dutch baby pancake同樣有3款。今次中午過嚟,但一啲餐牌上的食物都冇供應,例如蟹肉多士、無花果dutch baby pancake。如果嚟多幾次,就食嚟食去都係果啲嘢。今次最特別係點咗brie cheese with toast、是日南瓜湯同巴斯克芝士蛋糕(但唔係每樣都有影低)。brie cheese woth toast🧀🍞:好大嚿brie cheese,第一次食呢款芝士,淡味軟身,配法包幾好食,$68都幾平,可以再試😋是
是日南瓜湯🎃:湯份量唔少,有~300-350ml,濃稠又有南瓜甜味;配一個小法包🫓,美中不足係同brie cheese with toast個法包一樣;如果食材上有多啲變化會吸引啲;$68/份,另計加一,以湯嚟講貴咗啲
巴斯克芝士蛋糕🍰:同brie cheese with toast一樣係抵食之選,$38,蛋糕唔細件,但冇裝飾/擺盤,不過最緊要係好食😋,蛋糕入面creamy,推介!
呢度的飲品一直麻麻,作為一間cafe,都有頗大的進步空間。
總結:喺呢度食嘢,先食環境,再食甜品,飲品就...