2006-11-24 5 瀏覽
又跟姊妹C一同晚膳再基礎, 我們先到先食, 食完姊妹C才到.年前在中港城食過此毓民私房牛肉麵, 毓民還在招呼客人, 如今再來此店, 毓民不在, 客人亦更多. 當然來食, 一定要牛肉麵, 再另外試多兩款.招牌牛肉麵: 8分, 清甜的湯底, 馬上連渴幾口, 再來一啖紅蘿蔔, 相當滿足, 有老火湯的效果, 飲落唔太覺有味精. 剩計個湯已值回票價.牛肉其實係牛展, 都算幾淋, 同麵條一樣, 做最忠心的配角. 主角點計都係啖湯.黑油雞翼麵: 7分, 清湯底, 立即被比下來, 跟牛肉湯底不能去比. 黑油雞翼還算不俗, 幾入味.肉鬆蛋餅: 8分, 其實有點像crepe, 當然賭城巴黎的新鮮crepe較為吸引, 但而個台版crepe都幾特別. 肉鬆夾在餅中, 食落又似細個食肉鬆蛋卷.還是值得支持弟兄同民主.

還是值得支持弟兄同民主.