2019-04-08 335 瀏覽
我朋友係飛機迷!有關於任何航空的野都好鍾意,今次我係openrice揾到一間以飛機做主題的餐廳!當然要即刻同我朋友去,順便比個驚喜距。餐廳的外型已經係一架機身的設計。係門口已經看到登機閘口,入到裏面,更是像真度頗高的乘客艙,不過要提前預訂,老闆一定花了很多心思裝修。烟三文魚他他沙律塔:賣相吸引,沙律塔口感清新,層次分明!面層有三文魚的鮮味,而底層的芹菜頭則有助減低油膩感。蒜片蝦:這道菜充滿蒜頭和海蝦的鮮香,好惹味,令我地都食唔聼口。黑毛豬生菜包:用黑毛豬做的豬肉碎味道濃郁,肉質亦十分豐富!配上餐廳的辣粉食用更是美味。蒜片辣椒海蜆意粉:海鮮意粉有少少香辣味,加上餐廳用煎過嘅蒜片調味,令到意粉好惹味。而海蜆就很鮮味。最後唔少得的當然就係甜品la~焦糖燉蛋不會太甜,蛋味濃郁!為這餐晚飯畫上完美句號。飛機迷的朋友都很喜歡這間餐廳!最後的最後,我打卡上IG 真係個個朋友都以爲我真係飛左

烟三文魚他他沙律塔

蒜片蝦

黑毛豬生菜包

蒜片辣椒海蜆意粉

焦糖燉蛋

最後的最後,我打卡上IG 真係個個朋友都以爲我真係飛左
烟三文魚他他沙律塔
蒜片蝦
黑毛豬生菜包
蒜片辣椒海蜆意粉
  • 黑毛豬生菜包,
  • 蒜片辣椒海蜆意粉,