2021-08-30 86 瀏覽
今日嚟到呢間台角,睇來應該係一間新開嘅餐廳嚟㗎,感覺好光線好新淨,一間專做外賣嘅台式食品店。👏👏👏👏👏👏👏👏作為一個鍾意食嘢嘅人見到新餐廳開咗當然點都要試一試,而作為台式食品,再試試吓佢啲招牌嘢同埋一啲特別野啦😎😎😎😎雞肉,秋葵,滷水雞蛋,拉面點解要點雞肉唔使講大家都知道呢個基本上係必要嘅配搭嚟㗎啦,至於滷水蛋亦都係台灣好出名嘅嘢食,所以都係一定要掂嘅,至於秋葵就係我比較少見果有台式食品可以加落去嘅嘢,所以今次特登試吓點埋佢試吓加落去個面度個感覺又會係如合呢?出你覺得我竟然入得有幾好,秋葵嗰種質感落去口到然之後配合一啖拉麵,感覺好得意亦都好好味。感覺都幾特別又好食。👍台角蔥仔餅呢個亦都係比較少見同埋特別嘅台灣小食,喺台灣有食過,呢度食得返台灣嘅風味,感覺都幾滿意👍酥炸杏鮑菇呢個感覺係好熱,好新鮮啱啱炸出嚟,食炸嘢一定係要啱炸出嚟先至會好食,佢做到呢一點,所以真係會食得出外邊係脆脆地口,入邊就保留左菇原有嘅質地同口👍

雞肉,秋葵,滷水雞蛋,拉面

👍

台角蔥仔餅