2021-06-29 195 瀏覽
𝒱𝒾𝑒𝓉𝓃𝒶𝓂𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒟𝒾𝒶𝓂𝑜𝓃𝒹 𝐻𝒾𝓁𝓁又食越南野,由於疫情關係,店家好貼心咁用一個熱壺裝住餐具方便食客清洗。今次食左佢既飯同河粉𝘴𝘦𝘵 𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩。🌟生牛肉湯河 連飲品 ($55)佢既芽菜同碗面一齊煮,冇另外分上,所以上碟時已經有少少淋左。😅呢間既河粉份量比起其他餐廳少,但勝在牛肉湯底夠濃。加埋洋蔥湯頭好好味😋-⭐咖喱牛腩紅米飯 🍚連飲品 ($60)紅米飯下面放左好大塊菜,睇落好大碗但其實份量偏少😅 咖哩牛腩都非常普通,咖哩味比較淡。-🌟飲品: 紅棗蜜 & 奶茶紅棗蜜聞起黎超香,粉紅色好靚等我滿心期待🌷。但飲落好唔掂,有 𝘥藥水味。奶茶既味道都好奇怪,好似糖水沖出黎咁一𝘥 茶味都冇😞所以下次食既話建議淨叫主食,唔要飲品,慳返$8✨📍越棧越式湯河專門店 𝗩𝗶𝗲𝘁’𝘀 𝗰𝗵𝗼𝗶𝗰𝗲鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓232號舖

🌟生牛肉湯河 連飲品 ($55)

⭐咖喱牛腩紅米飯 🍚連飲品 ($60)

🌟飲品: 紅棗蜜 & 奶茶

📍越棧越式湯河專門店 𝗩𝗶𝗲𝘁’𝘀 𝗰𝗵𝗼𝗶𝗰𝗲