2020-09-26
不過終於搵到一間質素高嘅日式餐廳!仲要超級近地鐵站,非常方便!一點左右去到餐廳,完全滿座,好彩我坐埋最後一個位🤣餐廳啲餐牌算係清晰,仲有中英翻譯!我就嗌咗個午市套餐,呢個係牛舌丼飯!一碗有大約六七塊牛舌,而且厚度適中!牛舌醃得啱啱好,而且好容易咬落口,超級好食!飯上面仲有一粒溫泉蛋,紫菜同椰菜,飯嘅份量啱啱好,啲飯都軟硬適中。套餐除咗包一杯飲品之外仲會有前菜、沙律同麵豉湯。前菜係呢一個茄子,冇諗過個茄子可以整得咁軟身同入味,係一道好開胃嘅前菜! 而我仲嗌多咗一個雞軟骨試吓!首先佢雞軟骨嘅份量多到我有啲嚇親🤣而且雞軟骨炸得啱啱好,個皮唔會好厚,而且唔會好鹹,食得出雞軟骨原有嘅味道!值得一提嘅係呢度嘅服務、環境都好好,自己一定會成日嚟幫襯🤩