2017-09-20 118 瀏覽
難得有日夜晚比較得閒, 就約個朋友去睇戲,點知時間預得太"炆", 得返半個鐘食飯, 朋友提議係附近食個拉麵, 好味又快手,  自從百貨公司大裝修, 別天神由地下搬左上去就未食過, 今次就睇下新裝修有咩分別新位置又多幾張台, 可以比多D 人坐埋一齊食, 但我始終都係鍾意係吧台果到食, 有風味D雖然新裝修有多幾款野食, 好似咖哩飯之類, 但我始終鍾情於拉麵同朋友一人叫左一個套餐, 一個拉麵配一個小食,  就可以食齊兩款味道O既拉麵, 同埋兩款唔同O既小食落左ORDER 冇幾耐就黎左個小龍蝦蟹子沙律,  雖然睇落普通, 但食落非常有驚喜!, 每一啖都有蝦肉同埋蟹子, 夾埋紫菜一齊食, 口感更加特別鮫子煎得脆卜卜, 幾香口,豚骨湯麵外表吸引, 拉麵口感十足, 而且係幼麵, 吸湯力十足, 最重要係套餐比普通單點多左一隻蛋, 即刻令個拉麵提升左個層次第二款麵同第一款多左D 味噌味, 同多左D 蝦仔, 口感豐富D, 鍾意味噌O既人應該會鍾意最後唔使半個鐘就上哂D 菜, 食埋, 埋單每人110蚊, 下次會ENCORE!
難得有日夜晚比較得閒, 就約個朋友去睇戲,

小龍蝦蟹子沙律

每一啖都有蝦肉同埋蟹子, 夾埋紫菜一齊食, 口感更加特別

餃于

鮫子煎得脆卜卜, 幾香口,
豚骨湯麵

蝦味噌豚骨湯麵