2021-03-25
上一次去露台餐廳食dinner buffet 已是幾年前,食物款式不多,以食物質素和環境氣氛取勝。聽聞餐廳裝修過,今日再來食lunch buffet,感受日間的氣氛。先食燒牛肉、燒羊脾對一些喜歡燒牛肉的人可能係過熟,我就覺得啱啱好,好淋,有牛味👍🏻羊脾就真係過熟,好嚡,冇味👎🏻蒜蓉粉絲蒸扇貝、磯煮鮑魚扇貝唔大隻,加埋入味的粉絲一齊食磯煮鮑魚係我第一次喺自助餐食到,鮑魚應該係用濃郁的湯汁去炆,好入味,肉質彈牙,值得一讚魚生、壽司款式不多,新鮮但味道一般海鮮只得四款帶子、青口冇鮮味,螺肉好硬。🦐就好爽口彈牙,比一般餐廳食到的有殼蝦好食👍🏻四川担担麵有驚喜,麵質爽滑,湯底好濃,加埋花生、葱花,我知道食晒會好飽都照食沙律用小樽裝住,既衛生又方便攞幾款西班牙食品,有肉丸、海鮮飯、甜品...等,幾特別,都啱我口味個人唔係好鍾意食甜品,所以只攞咗部份餐廳日間氣氛較輕鬆,有一、兩枱客人好大聲講嘢,甚至有粗口;見有男士著短褲,雖然有dress code,不過好似冇講唔好著短褲
先食燒牛肉、燒羊脾
羊脾就真係過熟,好嚡,冇味👎🏻
蒜蓉粉絲蒸扇貝、磯煮鮑魚
扇貝唔大隻,加埋入味的粉絲一齊食
魚生、壽司款式不多,新鮮但味道一般
海鮮只得四款
四川担担麵
沙律用小樽裝住,既衛生又方便攞
個人唔係好鍾意食 甜品,所以只攞咗部份