2019-11-05 970 瀏覽
雖然係區內名店之一,但中學時代中過一次伏,所以已經好耐冇食過。好彩同事帶我嚟呢度食飯,先發現當初嘅水準返晒嚟😆。.咖哩羊腩(配白飯)羊腩肥瘦適中,口感有層次,又腍又入味。咖哩香濃,辣度偏低,唔食得辣嘅都入到口。我仲好記得多年前食過嘅咖喱羊腩,係一兜得辣油嘅液體,撈先撈到兩舊細細舊嘅羊肉,但呢次確實令我改觀😍。.牛肉餅雖然價錢係寫$38/2件,其實可以嗌單數份量。一咬就有爆汁效果,但對我嚟講鹹咗少少,同埋太過油。味道同以前差唔多,但稱為名物就有啲言過其實🤫。.相比起中學時代,餐廳多咗好多內地遊客。慶幸嘅係價錢合理,而且樓面嘅態度都幾好。相反好多餐廳一旦被遊客追捧,就會盲目抬價,亦唔會稀罕本地客。因此即使九龍城美食林立,呢間亦都係一間可回頭嘅餐廳。.🐮清真牛肉館九龍城龍崗道1 號

咖哩羊腩(配白飯)
牛肉餅
🐮清真牛肉館