2016-10-22 8799 瀏覽
已經有兩三年時間沒有食放題了,今次難得黎到荃灣,決定上Openrice睇下有咩好介紹,見到瀛喜有第二位$88優惠,所以同朋友決定試一試佢。一入餐廳,店員好快安排我地坐卡位,感覺都好闊落,可以靜靜地一路食一路傾下計。一開始就可以去自助區拎冷盤同飲品,我地就拎左螺肉同八爪魚,同兩款飲品,而飲品方面都算多選擇。食物方面都好有選擇,有一排紙仔慢慢揀。先黎一盤刺身,我地叫左三文魚,甜蝦,元貝,鮑片,仲有一板海膽,全部都幾新鮮,冇咩雪味,海膽仲有一份紫菜比你包黎食。海膽無腥味,仲有一陣甜甜地嘅味道,必食。之後我地就order 埋其他熱食同壽司。全部都係即叫整熱,唔會有擺左好耐既感覺。佢地既創意壽司好特別,好似甜蝦三文魚壽司,海膽花之戀,原來壽司都可以玩Mix & Match,甜蝦同海膽同時提升左三文魚既鮮味,第一次食,好過癮!!燒完既菠蘿好好味,燒左更加引出菠蘿既甜味,加上厚切,好juicy !而佢地既炸物都好好食,特別係紫薯波波同炸榴槤,入面真係有紫薯同榴槤肉,榴槤暖暖地,好過癮,同平時就咁食唧榴槤有d唔同,甜d同滑d,我地即刻翻order一次。仲有一品料理都係我必叫嘅, 蒜香牛柳粒好淋又好香,

食物方面都好有選擇,有一排紙仔慢慢揀。
仲有一品料理都係我必叫嘅, 蒜香牛柳粒好淋又好香,味道重得黎又唔係好咸! 日式炒蜆,隻隻無沙粒,啖啖肉,夠鑊氣!
燒青魚好香,外皮脆,椒鹽咸咸地,一啲都唔腥!一人食份量剛剛好!
食到最後當然去番自助區拎番杯雪糕做甜品啦,除左雪糕,佢地仲有5-6款雪條,不過由於我地食到太飽,唯有留番下次再黎既時候再食啦。