2023-02-27 1740 瀏覽
以前固定一段時間都會約中同一齊食飯。前排開關,個個都去哂旅行,連平時唔點去旅行嘅朋友都飛咗🫠一路都約唔到個飯局,今日終於成團✌🏻間唔中都見到哩間餐廳嘅廣告,淨係知佢喺利園,都無特別去留意佢。行過利園嘅話,都知道上面樓層有啲餐廳,不過預咗價錢比較貴,所以好少會去試。最多去食嘅就係地下嘅Pret a Manger😂因為一定有位,又可以慢慢坐。旁邊有扶手電梯落地庫,一直以為樓下係超級市場,無乜理會。 有一次飲咖啡嘅時候,見到好多人都喺扶手電梯落去,覺得好奇,乜個超級市場有咁多嘢睇㗎咩🤔,於是飲完咖啡就落去望下。嘩,原來有幾間餐廳😯就俾我發現到哩間餐廳🍴Fritto Misto ($138)酥炸蝦、魷魚圈雖然我哋無飲酒,但都叫咗一個佐酒小食😝反而佢係最後先到,初頭以為漏單,準備問職員嘅時候,佢就到咗。 蝦同魷魚圈炸到熱辣辣,配埋沙律醬一齊上,好好食😋Insalata Cesare ($98)凱撒沙律味道好濃,魚乾好好好好好好咸。除此之外,就同平時一般嘅凱撒沙律差唔多。Quattro Formaggi ($130)四式芝士薄餅我係一個瘋狂芝士迷,基本上去食pizza都會叫四式芝士🧀薄餅好香,係薄
以前固定一段時間都會約中同一齊食飯。
前排開關,個個都去哂旅行,連平時唔點去旅行嘅朋友都飛咗🫠
一路都約唔到個飯局,今日終於成團✌🏻

最多去食嘅就係地下嘅Pret a Manger😂
嘩,原來有幾間餐廳😯就俾我發現到哩間餐廳🍴

Fritto Misto ($138)
酥炸蝦、魷魚圈

雖然我哋無飲酒,但都叫咗一個佐酒小食😝

Insalata Cesare ($98)
凱撒沙律

味道好濃,魚乾好好好好好好咸。
除此之外,就同平時一般嘅凱撒沙律差唔多。

Quattro Formaggi ($130)
四式芝士薄餅

我係一個瘋狂芝士迷,基本上去食pizza都會叫四式芝士🧀
薄餅好香,係薄底,好多芝士。
我哋幾個人一齊share,份量岩啱好。

Bucatini alla Carbonara e Tartufo ($178)
黑松露卡邦尼意粉

其中一個中同好鍾意食卡邦尼意粉,食西餐有意粉的話,通常都會叫卡邦尼🤣🤣
所以我哋揀食物揀得好快,各人有固定會叫嘅食物,都唔洗點揀🫢
加上,卡邦尼一定係最保險,基本上都唔會難食。意粉彈牙,但醬汁偏咸。

整體食物都偏咸同濃味,可能我哋冇飲酒。
相信配酒一齊應該會好啲。
餐廳好大,前方有一個小小舞台位置,俾live band,同俾人跳舞。
到達嘅時候仲早,所以人唔係好多。大約到8:30左右,live band 開始玩音樂,陸續開始有人出去跳舞,氣氛好好。
如果大家會飲酒的話,可以考慮嚟哩間餐廳。食物份量都夠,好岩幾個人一齊share