2016-05-27
同朋友黎銅鑼灣遇著大雨,不過原本就諗住同佢去食飯,咁短時間未諗到食乜好,見係百德新街附近,就同佢去左我既至愛漢堡店一聚。內裡依然冇咩變化,美式快餐店的感覺,因為雨天關係店內人流唔多,同朋友坐左去窗邊位,係入面睇住外面橫風橫雨,突然有一種唔想離開既感覺,另一個原因係好耐冇黎喇!大約有好幾個月吧~望下份meau,雖然人氣爆登但都好彩未有加價,而因為大家岩先都食過下野,所以單點左一個漢堡同薯條,再各自一杯飲品足以夠傾幾個鐘~單好食物就係慢慢既等待,不過我同朋友都傾得起勁,不知不覺已經送到係面前,而我地既肚皮都慢慢地嚮起聲音。鵝肝雞柳漢堡加雞蛋,又係點左一個鵝肝系列,因為一直都對它而著迷,鵝肝香味撲鼻,充滿油脂既芳香,食落去內裡軟淋,外層帶脆,充滿住層次感~而雞柳既size都頗大件,加上蛋漿同蛋白既配襯,口感幼滑滋味,味道濃郁,每一啖都好juicy,雞柳烤得好香身,不錯一試!芝士旋風薯條,薯條烤得香脆可口,食落唔會太過油溢,加上特濃既熱溶芝士,實在係滋味既配搭,而且佢既份量足以令兩個人覺得滿足xd好想一食再食~~Iced rose chocolate,朋友order既rose chocolat
咁短時間未諗到食乜好,見係百德新街附近,就同佢去左我既至愛漢堡店一聚。 內裡依然冇咩變化,美式快餐店的感覺,因為雨天關係店內人流唔多,同朋友坐左去窗邊位,
係入面睇住外面橫風橫雨,突然有一種唔想離開既感覺,另一個原因係好耐冇黎喇!大約有好幾個月吧~ 望下份meau,雖然人氣爆登但都好彩未有加價,而因為大家岩先都食過下野,
所以單點左一個漢堡同薯條,再各自一杯飲品足以夠傾幾個鐘~ 單好食物就係慢慢既等待,不過我同朋友都傾得起勁,
不知不覺已經送到係面前,而我地既肚皮都慢慢地嚮起聲音。
味道濃郁,每一啖都好juicy,雞柳烤得好香身,不錯一試!
味道偏甜,朱古力同玫瑰都係幾夾既種類,中意飲朱古力既大家值得一試!
而且我亦幾中意抹茶果種甘甜味道,正合我心意~
好似去過幾次都依然咁中意Burgeroom既漢堡同薯條,睇黎我對漢堡既著迷係愈黎愈深,
除左食物,飲品款式同質素都相當唔錯,同朋友得閒銅鑼灣不妨一試!值得一推再推既餐廳xd