2021-03-21 761 瀏覽
今次黎到百德新街既Outback同朋友小聚,呢間分店比其他相對無咁繁忙,所以一黎到都已經有位,而且都非常寬敞。我地4人共叫左個2人餐、小食拼盤、牛扒同2杯飲品。先講飲品,我地叫左黑牛同Apple Cider。因為以前飲過佢地同類型既藍莓雲呢拿雪糕配雪碧,感覺唔錯。所以今次叫左黑牛飲,但呢杯黑牛既雪糕明顯同可樂唔夾,所以應該無下次。至於另一杯,Apple Cider同價錢成正比,不過不失。二人餐方面,頭盤先黎左沙律同餐湯,我地叫果時,店員無問到我地要咩沙律,所以都變相無得簡,但呢款沙律係用蜜糖芥茉醬,加上芝士同脆麵包,非常開胃。至於忌廉湯方面,我覺得用黎配埋黑糖麵包都唔錯,湯入面都有粟米等蔬菜,都幾好味。而小食拼盤方面,份量非常充足,各樣味道都唔錯,唯獨是炸雞鎚有點略鹹,可能飲酒就會好啲。而豬肋骨味道甜甜地,非常軟嫩,一咬就食到啲玉。至於芝士薯條就不過不失,芝士沾滿哂薯條,分食都有啲難度。但整體性價比,我覺得算中上了。而烤雞同豬肋骨就屬於正常,份量都算大,二人餐都夠四個人食,至於味道就同小食拼盤差唔多。意粉方面,我覺得呢個意粉茄味濃郁,意粉軟硬度適中。但三文魚就有啲腥味,青口都有少少沙,

我地4人共叫左個2人餐、小食拼盤、牛扒同2杯飲品。

意粉方面,我覺得呢個意粉茄味濃郁,意粉軟硬度適中。但三文魚就有啲腥味,青口都有少少沙,配菜反而唔係太好。

但講到最失望既係牛扒,牛扒我地叫左3成熟,但牛味不足,食落完全係血水味,而且超級難咬,但價錢就比任何食物貴,所以都唔建議大家叫啦!

最後,想稱讚既係餐廳效率非常高,我地想Refill黑糖麵包,店員都好快送到,比起九龍灣分店,我覺得呢到服務更好,因為九龍灣分店叫Refill麵包,要叫好多次,仲要臨走先送黎。