2016-07-22 726 瀏覽
經常外出食飯, 都唔知食乜好睇左好多餐廳, 最後去番Pizza Hut, 大家都好耐食過啦其實Pizza Hut成日都有信用卡套餐優惠, 可惜我們沒有那張信用卡久違無來, 原來Menu都多左好多新野, 又有自由配搭既二人套餐好似今晚點左呢個, 係唔包括Pizza, 啱哂我地因為通常食得Pizza又食唔落其他野, 雖然呢度熱賣係pizza, 不過有人想食佢既至愛"闊條麵"而放棄pizza夜晚七點幾, 入座率都有7成, 侍應好好人的比我地坐4人卡位每張檯都有一枝大清水任飲, 食濃味既野, 一定會飲好多水, 唔使下下都問侍應我地叫左"二人歐陸套餐"包括有人最想食的"海鮮闊條麵"及"炸魚薯條"套餐還包餐湯及飲品 (忘了拍照)餐湯有紅白兩種, 我那個紅的都幾多料有人又怕唔夠食, 加多份菜平衡下喎廚師沙律 $75, 分明的食才, 唔係平日食開既凱撒沙律雖然都有菜, 但只佔1/4味道都還可以炸魚薯條, 炸魚的皮有點厚, 而且有點油不過魚肉都幾厚, 又唔會炸到乾, 怕變得更月巴的我, 只好去皮, 只食魚肉粗薯都唔錯, 相比下好似好過炸魚海鮮闊條麵製作需時, 亦是最後上的一道菜侍應拎上黎時, 都有叮囑碟
經常外出食飯, 都唔知食乜好
好似今晚點左呢個, 係唔包括Pizza, 啱哂我地
夜晚七點幾, 入座率都有7成,
侍應好好人的比我地坐4人卡位
我地叫左"二人歐陸套餐"
包括有人最想食的"海鮮闊條麵"及"炸魚薯條"
套餐還包餐湯及飲品 (忘了拍照)
餐湯有紅白兩種, 我那個紅的都幾多料
有人又怕唔夠食, 加多份菜平衡下喎
廚師沙律 $75, 分明的食才, 唔係平日食開既凱撒沙律
雖然都有菜, 但只佔1/4
味道都還可以
廚師沙律
炸魚薯條, 炸魚的皮有點厚, 而且有點油
Fish & Chips
不過魚肉都幾厚, 又唔會炸到乾,
怕變得更月巴的我, 只好去皮, 只食魚肉
粗薯都唔錯, 相比下好似好過炸魚
Fish & Chips
海鮮闊條麵製作需時, 亦是最後上的一道菜
侍應拎上黎時, 都有叮囑碟邊很熱, 叫我地小心d (細心)
份量好似比以前細份左
海鮮闊條麵
味道....點解好似唔同左既?!
竟然帶甜, 有人吃得有點失望, 因為呢個麵係佢至最, 以前佢可以食到2份的
雖然係新鮮即焗, 不過不再是以往的白汁了
海鮮闊條麵
2個人食得飽飽都唔使$300, 其實都幾抵
原來而家埋單係自己去收銀的, 我覺得唔錯, 可以簡化人手
2016-07-17
廚師沙律