2019-08-29 2054 瀏覽
好記得多年前還是舊店時已只開始幫襯,幫襯多都成為同事們放工聚腳,有甚麼慶生,升職加薪亞sir萬歲都訂定大檯的,火鍋最緊要食物新鮮又多選擇還有其他海鮮小菜。老闆還會親自招乎。今個周未就黎個聚餐聚下舊,飲下酒科嘆下火鍋咁,聚聚舊閒話家常。湯底每次都叫必食既蕃茄蝴蝶腩鍋,但今次去已經食唔翻個種味道,d蝴蝶腩未夠火喉超韌,失望。不過靚牛肉就真係無得輸牛味濃。色澤深紅肥瘦適中,灼10秒血水留失轉色係食得軟難得齊人更係要回味招牌鮮象拔蚌啦 , 呢間 d象拔蚌唔係浸水嘅,用濕布保濕,價錢可以接受,亦可自己揀 size我地預8個人約$1100 真係超多肉的。刺身同放湯也可,爽甜鮮。佢地會提供埋刺身豉油同埋wasabi的平時大家都必叫潮式浸大蜆或者花甲,可惜當日無,改用聖子但我地覺得還是大蜆花甲啱口味,用聖子做有點嘥,蒸聖子皇較鮮同出色。

真係超多肉的。刺身同放湯也可,爽甜鮮。

佢地會提供埋刺身豉油同埋wasabi的

2019-08-10